Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden Broechem II - Thomas Mertens en Cancari VZ pakken twee op twee

26 april 2018

Een bijzonder straffe prestatie van Thomas Mertens, want een week na zijn eerste zege met Cancari VZ (v. Cancara) won de ruiter van LRV Merksplas opnieuw met dit paard.  Stef Bossaerts (LRV Broechem) reed in de barrage, waarvoor 16 combinaties zich plaatsten, naar de tweede plaats met F-Magic van de Wilgendreef Z (v. Flamenco Desemilly). Eerste BWP’er was Manon van Duitschoolhof (Epleaser van ’t Heike x Hemmingway – fokker: Karel Van Leuffelen uit Oevel). Een seconde later volgde Mojito van ’t Klaterven (Flipper d’Elle x Dominard) onder fokker/eigenaar/ruiter Kris Aernouts van LRV Rijkevorsel. Hij was een fractie sneller dan Gert Verachtert (LRV Zoersel) met Miles (Emerald x Carolus – fokker: Eric Van Giel uit Herentals). Nick Adriaensen (LRV Rijkvorsel) sprong met de interessant gefokte Mystique van de Middelstede (Emerald x Azur de Paulstra – fokker: Jef Adriaensen uit Rijkevorsel) naar de zesde plaats voor Koen Cerpentier (LRV Moerbeke Waas)  die een week voordien ook al barrage liep met Mikado van d’Abelendreef (Eldorado van de Zeshoek x Berlin). Maestro VG (Emerald x Darco- fokker Alois Van Gorp uit Kastelee) sprong naar een achtste plaats met Nick Van Gorp (LRV Kasterlee) voor Mario Caluwé (LRV Puurs) met Valentina DH Z (v. Va-Vite) en Bart Buyens (LRV Lichtaart) met Frisia’s Twinkling Z (v. Flamenco Desemilly).

Dressuur

In een mooi deelnemersveld bij de zesjarigen dressuurpaarden, was de zege in de LRV-Reeks voor Jef Van Hoeck van LRV Sint-Lenaarts met het BWP-paard Melodie van ’t Laarhof (Special Agent Amour x Burggraaf – fokker: Jozef Van Laerhoven uit Kalmthout). Ludo van de Mierop (LRV Wortel) en zijn Hamiero (v. Apache) reden naar de tweede plaats voor Lies Meynaerts (LRV Rillaar) met Hasyda ch Trichelhof (v. Negro).  In de Open-reeks was er goud voor Mieke Dries met Golddream vd Kempenhoeve (v. Jazz). Stijn Robouts en Mouradi van de Heyvelden (v. Bravour B) reden naar plaats twee, voor Senne Goris van LRV Arendonk met Harris (v. Cashmir).

Jan Michiels van LRV Moerzeke reed naar goud bij de vijfjarigen met Ronaldo (v. Romanov Blue Hors). In de Open-reeks was de overwinning voor Lore Vandeborne (LRV Kuringen) met Explosion Pia vd Bergerhoeve.  Bij de vierjarige dressuurpaarden stak Steffi Van Loo (LRV Aarschot) er boven uit met haar Eichengold (v. Schwarzgold). In de open-reeks ging de overwinning naar Mieke Dries met Orofino van de Kempenhoeve (v. Escolar).

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Eddy Laeremans
Deel dit bericht:   

Thomas Mertens met Cancari VZ winnen twee weken na elkaar in Broechem