Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden Bekkevoort II: Ruben Houben en Lilly Van Sweevelt maken indruk

05 juni 2019

Acht combinaties sprongen ‘dubbel-nul’  in de reeks met zesjarige paarden. In de daaropvolgende barrage bleven nog eens vier combinaties foutloos. De snelste foutloze combinatie bleek Ruben Houben van LRV Guigoven met Manolo Z (v. Mylord Carthago). De Limburgse ruiter gaf zijn prestatie meteen nog extra glans, door ook naar de tweede plaats te springen met No Nonssens van Visa Versa Z (v. Nonstop). Marie Bonet reed met No Mercy DV naar de derde plaats voor Ben Thiry van LRV Orsmaal met Aliska van het Roelhof Z (v. Asca Z). Paul Scheirs reed met Nelson van Duitschoolhof (v. Centurio) naar de kortste tijd maar de combinatie kreeg één springfout op het conto. Het leverde een  vijfde plaats op voor de ervaren ruiter van  LRV Booischot Pijpelheide.

Dressuur

In de LRV-reeks voor zesjarige dressuurpaarden ging het goud naar Jan Michiels van LRV Moerzeke met Lightning (v. Londontime). Marijke Porto Carrero (LRV Pulderbos) reed met Ibeaulaleen W (v. Sezuan) naar plaats twee. Elise Dierckx van Wuustwezel en haar BWP’er Noah van ’t Laarhof (v. Special Agent Amour) reed naar een derde plaats. In de Open-reeks was Birgit Ceuleers van LRV Vissenaken-Glabbeek met haar Noortje van ’t Rommersum (v. Special Agent Amour) de sterkste. Ze won voor Gigi Van Der Leest met Nouvelle (v. Sir Donovan).

In de LRV-reeks voor vijfjarigen reed Stephanie Flaming (LRV Tienen) naar goud met Just A Dream (v. Dream Boy). In de sterk bezette open-reeks was het goud voor Lily Vansweevelt met haar zelfgefokte Only Special Van Den Bruel (v. Special Agent Amour). Deze combinatie won een week eerder overigens ook de wedstrijd in Bekkevoort.  In de LRV-reeks voor vierjarige paarden was het goud voor Kingstone (v. Firestone) onder het zadel van Marijke Vanhombrouck (LRV Zoutleeuw). In de open-reeks ging de overwinning naar Lily Van Sweevelt met Picasso Van Den Bruel (v. Blue Hors Zack). De amazone van LRV Kortenaken sloot daarmee een bijzonder succesvolle dag af voor de fokkerij van de familie Blockx – Vansweevelt.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Picasso van den Bruel, winnaar bij de vierjarigen-open, werd na de hengstenkeuring bekroond met de titel ‘Kampioen dressuurhengst 2018'