Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB Competitie Lommel: Toon Clemens pakt goud bij zesjarige springpaarden

03 juni 2019

In Lommel liep één op vijf van de zesjarige paarden naar een barrageplaats na twee foutloze omlopen. Precies tien combinaties plaatsten zich voor de barrage en daarvan bleven er vijf foutloos in de barrage.  De snelste combinatie was Toon Clemens van LRV Genk met Naomi van Dorperheide (Cayenne  van de Heffinck x Winningmood). Het suffix ‘van Dorperheide’ duidt op de fokkerij van de familie Philippaerts. Inge Pieck van LRV Lummen reed No Fathers Girl (v: Verde Gaio) naar de tweede plaats.  Een week eerder won deze combinatie ook al in Bekkevoort. Glenn Aerts reed Noradina van het Venushof (v. Nabab de Rêve) naar de derde plaats, voor Jasper Schepers van LRV Meldert met Nel van ’t Geyzeven (v. Cumthago C). Danny Loos (LRV Overpelt) en Napoleon (v. Kannan) reden naar de vijfde plaats.

Dressuur

Bij de zesjarige dressuurpaarden was Nitro van de Smetshoeve (v. Special Agent Amour) onder het zadel van Bram Van Lindt de beste in de LRV-reeks. Elise Dierckx van LRV Wuustwezel reed met haar Noah van ’t Laarhof (v. Special Agent Amour) naar de tweede plaats. Nathalie Van De Poel (LRV Kasterlee) en Icebreaker van den Haagakkers (v. Davino V.O.D) pakten het brons.  In de open-reeks was het goud voor Gigi Van Der Leest met Nouvelle (v: Sir Donovan). Amber Wuyts van LRV Bree en haar Idool TC (v. Bretton Woods) reden naar zilver. Het brons was voor Lore Vandeborne met Explosion Pia v/d Bergerhoeve (v. Everdale).

In de LRV-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden was  het goud voor Stephanie Flaming van LRV Tienen met Just a Dream (v. Dream Boy). In de Open-reeks bij de vijfjarigen won Liesbeth Molenberghs (LRV Leopoldsburg) met Orlondy van het Beukenhof (v. Apache). In de LRV-reeks voor vierjarige paarden won Marijke Vanhombrouck (LRV Zoutleeuw) met Kingstone (v. Firestone). In de Open-reeks ging het goud naar Celine Swinnen (LRV Hechtel Eksel) met Kado.

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Linda Vangansewinkel
Deel dit bericht:   

Toon Clemens met Naomi van Dorperheide