Nieuwsoverzicht

Antwerpen

Resultaten Halve Finales Jeugd Cup Stijlrijden

19 november 2018

Afgelopen zaterdag deed de Ruiterschool in Oud-Heverlee dienst als decor voor de halve finales van de Jeugd Cup stijlrijden. Na deze halve finales kennen we de finalisten die op de eerste dag van Jumping Mechelen zullen strijden voor winst in de superfinale.  

Bij de kleinste pony’s was het goud in Oud-Heverlee voor Noémie Vlekken (LRV Hoeselt) met Lente. Haar zus Pauline Vlekken (LRV Hoeselt) sprong met Lila van den Hoek naar de tweede plaats voor Fleur Volckaerts (LRV Broechem) met Parmante.  Angelina Durt (LRV Zwijndrecht) sprong met Robbie F naar de vierde plaats voor Sarah Verlinden (LRV Kontich) met Quickstep v/d Waterhoeve.  Bij de pony’s ‘Grote Maat’ was Luna Neirynck de beste met Playboy Zorro. Julie Opsomer en Orhid’s Highland Surprice reden naar de tweede plaats voor Auke De Neve met Hutch Thatcher. Emma Van Doorslaar van LRV Pulderbos sprong naar de vierde plaats voor Brent De Schrijver met Orchid’s Bolero.

In de reeks paarden 85 cm. was er winst voor Jill Eerdekens (Wendela). Pauline Hillewaere en Jaeaques Pearl pakten zilver en brons.  Bij de paarden 1.05m ging de eerste plaats naar Charlotte Mahieu met Noblesse Z. Camille Michiels en Gilly Netty van de Lindehoeve sprongen naar de tweede plaats voor Kelly Dhont met Mylady van den Doorn. Plaats vier ging naar Yuna De Leeuw met Filibert Rose en Fenna Goethals van LRV Bassevelde sprong naar de vijfde plaats. 

De volledige eindstanden kan je hierbij terugvinden.

Ruiters die in het GROEN gemarkeerd staan, hebben een selectie voor de finale tijdens Jumping Mechelen 2018.Ruiters die in het ROOD staan, moeten nog kiezen en doorgeven via mail naar eline@vlp.be met welk pony/paard ze de finale zullen rijden.

In de finale rijden 38 pony’s en 32 paarden (verdeeld over 2 reeksen) tegen elkaar voor een plaats in de superfinale. Hiervan bereiken slechts 8 pony’s en 8 paarden (verdeeld over 2 reeksen) de superfinale. Tijdens de superfinale strijden deze voor de eerste plaats.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV / VLP
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Noémie Vlekken won bij de pony's Kleine Maat