Nieuwsoverzicht

Nationaal

Raf Kooremans op 1 en 2 Provinciaal LRV-Indoorkampioenschap Springen Antwerpen

06 maart 2018

Als Raf Kooremans (LRV Merksplas) aan een LRV-Kampioenschap deelneemt, is de kans groot dat hij aan het eind van de dag staat te pronken met een groen –wit erelint. Het was in Hippisch Centrum Moervelden niet anders. Vijftien combinaties reden na twee foutloze basisomlopen naar de barrage, aan het eind van de dag stond Raf Kooremans bovenaan. Op één en twee. Zelfs. Raf won met Kiana vh Herdershof (v. Toulon). Met Cavalor Cha Chai (v. Westering Star) reed hij naar de tweede plaats voor Koen Snoeijs (LRV Minderhout) met Zidane (v. Lupicor). Hanne Stes van LRV Loenhout en Karoline of Ballmore (v. Diarado) reed foutloos naar plaats vier, voor de meest regelmatige ruiter van de Antwerpse Z-dagen, Joeri Van Looveren en Flavio (Querlybet Hero) .

In de M-klasse reed Sebastian De Beuckeleer van LRV Schoonbroek met Curiosa van Silco (v. Cumano BD) naar goud. Pieter Van Den Bergh (LRV Kalmthout Achterbroek) en zijn Dolly van de Kapel (v. Obus Delcour Wisbecq) kwam dicht in de buurt maar hij moest met zilver tevreden zijn. Toon Lommelen van LRV Mol Achterbos en Fille d’ Obri (v. Canadian River) pakten knap brons. In de L-reeks won Janne Paridaens (LRV Oud Turnhout) met Frivolle van het Eelshof (v. Apollo van het Lindenbos) . Janne maakte met deze Frivolle op vrijdag ook al deel uit van de winnende equipe in de Breeders Cup. Pieter Van Den Bergh en Godlike van de Kapel (v. Balthazar VP Wisbecq) pakten opnieuw zilver en Michelle Malisart (LRV Merksplas) reed naar de bronzen medaille met Iemmy vd Ponyhoeve (v. Harley VDL).

De Intergewesten-wedstrijd, ging naar het gewest Mol. Voor die prestatie zorgden Danny Van Lieshout (LRV Schoonbroek), Toon Janssens (LRV Meerhout), Jens Teunkens (LRV Schoonbroek), Benny Smets (LRV Schoonbroek), Toon Lommelen (LRV Mol Achterbos) en Sebastian De Beuckelaer (LRV Schoonbroek). De tweede plaats was voor het gewest Geel, voor het gewest Mechelen-Kontich.

Op zaterdag won Liesbeth Van Laer de barema-A van de Queens Cup (1.20m.) met Giana. Charlotte Van Duppen (LRV Gierle) won het stijlrijden met Kira – K.A. In het stijlrijden voor jonge ruiters was de zege voor Jarne Francken van LRV Rijkevorsel. Op zaterdag was er ook dressuur voor M- en Z-reeksen. Een verslagje van deze wedstrijden mag u in de loop van deze week verwachten.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans
Deel dit bericht:   

Raf Kooremans en Kiana vh Herdershof