Nieuwsoverzicht

Nationaal

Provinciaal Ponykampioenschap LRV Oost-Vlaanderen

10 september 2018

LRV tekende op de terreinen van Stal Hulsterlo voor de organisatie van het provinciaal Ponytornooi van LRV Oost-Vlaanderen. Een mooie locatie waar de ponyruiters/amazones in ideale omstandigheden de sportieve strijd om de provinciale titels konden aangaan.

Groepsdressuur

LRV Sint-Agatha Bassevelde mag als provinciale achtallenkampioen van LRV Oost-Vlaanderen naar het Nationaal Ponytornooi te Merksplas. Het achttal van LRV Bassevelde won in de reeks ‘Midden’. Bij de achtallen klasse ‘Licht’ was het goud voor LRV Maarkedal. In de reeks viertallen ‘Midden’ was de zege eveneens voor LRV Bassevelde. In de L-reeks namen de Lijsdonckruiters de medailles mee naar Sinaai.

Individuele dressuur

Mila Vereecke van LRV Bassevelde en haar Eros van de Berkenhoeve (v. Nabor) won de hoogste dressuurreeks ‘DL2’. Luna Dervaux van LRV Maarkedal en Zoeloe (v. Leuns Veld’s Lord) reden naar de tweede plaats voor Ellen De Landtsheer (LRV Lokeren Heiende) met Zieso (v. Le Matsjo).  In ‘CL2’ ging de gouden medaille naar Emilie Herweyers van LRV Sinaai met Florenzo (v. Nieuwmoeds Patrick). In de klasse ‘B-Licht 1’ was er opnieuw winst voor Emilie Herweyers van LRV Sinaai met de pony Joli. In de klasse ‘AB2’ ging de provinciale titel naar haar zus Alexine Herweyers (LRV Sinaai) met Mona. Bij de allerkleinste pony’s ‘SB1’ was het goud voor Thibault De Waele met Jeff.

Springen

In de hoogste reeks van het springen, de klasse ‘D-Midden’ sprongen twee combinaties naar de barrage. In de barrage bleef Yenthe Oste (LRV Sinaai) foutloos met Kwinto van de Rechri (v. Geronimo van de Mispelaere). Febe Van De Winckel reed met haar O-Bless van de Vondelhoeve naar een bijzonder scherpe tijd maar het duo van LRV Eksaarde Doorslaar, kreeg wel een fout op haar strafblad.   Ook in het onderdeel ‘stijlrijden’ bleek Yenthe met haar Kwinto de beste combinatie.

In de reeks ‘C-Midden’ was het goud zowel in de barema A, als in het stijlrijden, voor Cato Wygaerts van LRV Maarkedal met Naomi van den Bergenhoek. 

In de klasse B-Licht sprongen zes combinaties naar een plaats in de barrage. Vier bleven ook in de barrage foutloos. Niet zo eenvoudig, want het ging snel in die barrage. Anaïs Van Vaerenbergh (LRV Kerksken) en Leentje bleken  de allersnelste. Op één honderdste van een seconde, gevolg door Guust Boon van LRV Lochristi met Gipsie van de Eester. Nathan De Wispelaere (LRV Waarschoot) en zijn Goodluck ter Putte (v. Ten Ankers Bileander) sprongen naar de derde plaats voor Kato De Vos (LRV Moerzeke) en Sumba van ’t Neerhof (v. Oxford van de Mespeleir). Lars De Roo (LRV Merelbeke) reed naar de plaatsen vijf en zes.  Hij was wel de beste in het ‘stijlrijden’ met Glitter Golden H (v. Cadet). In de reeks AB was er dubbel goud voor Janne Caals van LRV Sint-Gillis-Waas met Ciejan’s Leonard. Janne won zowel de Barema-A als het stijlrijden. Bij de kleinste pony’s won Niels Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Bellmills Gigolo (v. Brewers Nashville Macho Man). In het stijlrijden moest hij die eer laten aan Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) met Jeff.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: