Nieuwsoverzicht

Nationaal

Persconferentie Nationaal Ruitertornooi LRV Ardooie

06 september 2018

Vol trots organiseerde de rijvereniging van Ardooie een persconferentie om hun nieuwste project voor te stellen: de organisatie van het Nationaal tornooi LRV 2018. Dat de club hiermee niet aan zijn proefstuk toe is, werd al snel duidelijk op deze druk bijgewoonde persconferentie. Na eerder al 2 keer een nationale cross te hebben georganiseerd, een nationaal tornooi voor de ponyruiters en nu voor de 2de keer het nationaal tornooi van LRV, weten ze in Ardooie al goed waar ze aan begonnen zijn. Met de steun van stad Ardooie en zijn burgemeester Carlos Callens lieten directeur LRV Arthur Tanghe, provinciaal voorzitter Luc Dupon, clubvoorzitter Philippe Debruyne en commandant Robin Dupon zich aan een vragenronde onderwerpen van moderator Martin Vanhevel.

Op zondag 7 oktober 2018 mogen de beste springruiters, dressuurruiters, verenigingen van de groepsdressuur, menners, tuigers, en de ruiters en amazones van het G-paardrijden zich opmaken om ergens op het 25 hectare grote wedstrijdterrein hun wedstrijd van het jaar te rijden. Het terrein van de familie Hans en Kathleen Defour – Verhelle wordt helemaal omgebouwd zodat er plaats is voor een 1.000-tal deelnemers, ongeveer 5.000 toeschouwers, verschillende wedstrijdterreinen, meerdere tenten, sponsordorp en parkeergelegenheden. De meer dan 300 vrijwilligers zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Wil je hier meer over te weten komen, kan je altijd terecht op 1 van de volgende kanalen: de website: https://www.nationaalruitertornooi2018.be/, de facebookpagina: nationaal ruitertornooi LRV’18 of het facebookevenement: Nationaal Ruitertornooi LRV’18 – evenement.

De springwedstrijden gaan al van start om 8u ’s morgens. Het hoogtepunt van deze wedstrijden ligt in de namiddag met de barrages van de klasse midden (1.20m) en zwaar (1.30m). De groepsdressuur, 8-tallen en 4-tallen starten om 8u30, de individuele dressuur en het mennen om 9u. Het G-paardrijden start omstreeks 10u. Doorlopend is er op de 2 feestterreinen volop actie, de parade met de prijsuitreiking volgt kort na de middag. De kurkentrekker, zoals die ook door LRV is verzorgd in Aken, mag zeker niet ontbreken op deze hoogdag van LRV en volgt op de parade. Drank- en eetgelegenheden zijn er in overvloed. Kortom, geen enkele reden om dit spektakel te missen, allen daarheen op zondag 7 oktober 2018!

Auteur: Griet Pynoo
Bron: LRV
Copyright foto: Griet Pynoo
Deel dit bericht:   

foto: vlnr: Arthur Tanghe, Robin Dupon, Philippe Debruyne, Luc Dupon, Carlos Callens.