Nieuwsoverzicht

Nationaal

Ondanks sneeuw en koude toch spannende Provinciale LRV-Pony-indoorkampioenschappen in LRV Brabant

04 maart 2018

De sneeuw op vrijdagavond stuurde het programma van de Provinciale LRV-kampioenschappen springen voor pony’s in de Ruiterschool te Oud-Heverlee enigszins in de war. Maar dankzij vrijwillige inzet, goeie wil en flexibiliteit, kon het kampioenschap toch afgewerkt worden en kreeg het publiek mooie en spannende wedstrijden voorgeschoteld.

In de klasse D-Midden gingen vijf van combinaties naar de barrage. Nell Delgouffe (LRV Grimbergen) was  de snelste en bleef bovendien foutloos met haar pony Mieke. Een knappe prestatie, goed voor het provinciale erelint in de hoogste ponyreeks.  Dries Vanthienen (LRV Vissenaken-Glabbeek) bleef ook foutloos in de barrage, maar was iets trager met Orchid’s Goliath (v. Kantjes Ronaldo).  Anke Meersman van LRV Wambeek reed naar de derde plaats met L’Eros van het Eikerhof (v. Lamento III).  Charlotte Schelfhout van LRV Asse en Radja de L’ Aube (v. Balain du Fremur) en haar Joly’s Dana (v. Joly’s Romeo).  In het stijlrijden was er een gouden medaille en een erelint van voor Dries Vanthienen (foto) en zijn Orchid’s Goliath.

In de klasse C-Midden gingen vijf combinaties naar de barrage. Twee bleven foutloos. De snelste was Lente Dierckx met Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve). Vic De Plecker van LRV Merchtem en zijn Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve)  sprong naar de tweede plaats. Ook de derde plaats was voor Vic De Plecker  met zijn Waaie Q Etoyca. In het stijlrijden was er een Provinciale titel voor Anke Meersman van LRV Wambeek met Isaura van de Bloemenhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve).

In de reeks B-Licht was het goud in de Barema-A-wedstrijd voor Lauren Blommaert van LRV Opwijk met Ponyhoeve Parel (v. Dyle Dove). Lauren won voor Lien De Dycker van LRV Vissenaken-Glabbeek met Freemanca van het Avenhof (v. Viviennes’ Vision of Freedom). Chloé Hoste (LRV Merchtem)  en Aida sprongen naar de derde plaats.  In het stijlrijden gingen de meeste punten naar Chloë en haar pony Aida.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans
Deel dit bericht:   

Dries Vanthienen wint het stijlrijden