Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nell Delgouffe en Vic De Plecker (stijl) winnen D-Midden op provinciaal indoorkampioenschap LRV Brabant

05 maart 2019

Nationaal LRV-kampioene Nell Delgouffe (LRV Grimbergen) liet in de Ruiterschool in Oud-Heverlee zien dat ze met haar Mieke ook bij de favorieten hoort voor de Nationale LRV-Indoorkampioenschappen van zaterdag 9 maart. Ze won de klasse D-Midden in een barrage met drie kandidaten.  Met haar Mieke bleef ze bijna drie seconden onder de tijd van nummer 2, Lente Dierckx (LRV Opwijk) met Ikkepuk v’t Plutoniahof (v. Nevado van de Rostal). Vic De Plecker reed naar de derde plats met Orchid’s Diva (v. Kanshebber).  Nell Delgouffe (Quatro van de Vondelhoeve) pakte ook nog een vierde plaats voor Oscar Zelderloo (LRV Opwijk) met Melodie van de Vondelhoeve (v. Vedet van de Vondelhoeve).

In het stijlrijden ging het lint naar Vic De Plecker (LRV Merchtem) met Orchid’s Diva. Brecht Bruyninckx (LRV Bekkevoort) en Iyuno van ’t Daelhof (v. Kantes Norman) reed met veel stijl naar plaats twee. De derde plaats was voor Oscar Zelderloo (LRV Opwijk) met Melodie van de Vondelhoeve (v. Vedet van de Vondelhoeve).  Hij pakte ook plaats vier met  Pippa Pooh van het Prinsenbos (v. Jerome van de Vondelhoeve). Plaats vijf was voor Lente Dierckx (LRV Opwijk) met Ikkepuk v’t Plutoniahof.

C-Midden

In de klasse C-Midden was het groen-witte erelint voor Lente Dierckx met Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve). Vic De Plecker reed naar plaats twee en drie met Waaie Q Etoyca (v. Templedruid Kyan) en Donita van den Ham. Camille Verlinden (LRV Geetbets) pakte in de barrage plaats vier met X Pecket D’Aubrux (v. Norton de la Boverie).

Vic De Plecker was ook in deze klasse de beste in het stijlrijden.  Met Donita den Ham haalde hij één punt meer dan Lente Dierckx met Ilona van de Bochten. Alexandre Rubin (LRV Nederokkerzeel) reed naar de derde plaats met Geronimo van de Mispelaere).

B-Licht

Twaalf combinaties reden naar een foutloze basisomloop. In de barrage bleven er nog zeven foutlozen over. De allersnelste was Chloé Hoste van LRV Merchtem met haar Fioco (v. Ten Ankers Bileander).  Dieu Marthe-Louize (LRV Merchtem) sprong naar de tweede plaats met Belle. Lien De Dycker (LRV Vissenaken) en Freemanca van het Avenhof (v. Vivienne’s Vision of Freedom) sprong naar plaats drie. Ze reed ook naar de vierde plaats met Ten Ankers Freeanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom). Plaats vijf ging naar Eline De Ridder (LRV Opwijk) met Bijou van het Ridderhof.

In het stijlrijden was er goud voor Chloé Hoste (Fioco) en voor Jules Vermeir (LRV Wambeek) met Oilily  van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Beide combinaties behaalden exact evenveel punten. Anse Overstijns van LRV Geetbets pakte brons met Special.

D-Licht en C-Licht

In de reeks D-Licht (barema A) was er goud voor Elise Dierickx (LRV Geetbets).  In het stijlrijden was de zege voor Lien De Dycker met Night Fever van het Avenhof (v. Hightrick).  In de reeks C-Licht (barema-A) ging de eerste plaats naar Zara Brutsaert (LRV Tienen) met Libertad van ’t Hageland (v. Ten Ankers Bileander).  In het stijlrijden toonde Jules Vermeir zich de beste met Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve)

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Kris Van Steen
Deel dit bericht:   

Nell Delgouffe met Mieke