Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationaal kampioen Bart Hermans start sterk in Overpelt

28 maart 2019

Regerend Nationaal LRV Eventing-kampioen Bart Hermans (LRV Kasterlee) en zijn Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro) begint in vorm aan het voorjaarsluik van de AVEVE Eventing Cup. Bart won de afgetekend een sterk bezette klasse Zwaar op de wedstijd in Overpelt.  De tweede plaats was voor Raf Steegmans van LRV Genk met Vencor (. Alabastro S. Extra). Dirk Smeets van LRV Riksingen en Icarus de Casmir (v. Casmir Z).  Een volledig podium met combinaties die ook deel uitmaakten van het EK-team dat op het EK voor Landelijke Ruiters te Tongeren 2017 goud haalde.  Luc Boonen van LRV Geel ten Aard reed met Addo naar de vierde plaats, voor Lore Poelmans (LRV Vorselaar) met Camelot vh Strateneinde (v. Up to Date).

De klasse Midden werd opgesplitst in twee reeksen. Reeks 1 ging naar de Nederlandse combinatie Levi Driesen (KNHS) met Giraldi. Mathias Naert (LRV) Gavere en Jannes van ’t Spoel (v. Filmstar) reden naar plaats twee. Jelle Cosijns (LRV Erpe Mere) en zijn Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos) pakten plaats drie. In de tweede M-reeks ging de zege naar VLP-ruiter Arthur Dehoorne met Carminata. Ronny Smet (LRV Kieldrecht Vrasene) en Messie vh Eikelhof (v. Breemeersen Crescendo) kwamen na dressuur, cross country en springen op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Kristien Both (LRV Geetbets) met Kaiser uit de Melle (v. Quorum de Laubry).

In de verschillende ringen van de klasse Licht was er goud voor Tim Ooms (LRV Mol Achterbos) met de zevenjarige Mio van de Buitenheide (v. Charmeur), Davy Goris (LRV Merksplas) met Contador Z (v. Casino),  ‘thuisruiter’ Stijn Loos (LRV Overpelt) met C-Breaker Z (v. Caesar van de Helle), Arnout Augustyns (LRV Miunderhout) met Elly van ’t Hof Terryckel Z (v. Edjaz v’t Merelsnest) en Hanne Simons van LRV Bocholt met D-Day van Bareelhof (v. Takashi van Berkenbroeck).

Reeks 5 voor pony’s ging naar Linde Van Boxstael van LRV Wambeek met Landgraf van de Groenweg (v. Conor Mac Nessa). Robbe De Wispelaert (LRV Ardooie) en Jolly’s Dallas (v.  Priory Prickl reed naar het zilver. Jef Sutherland (LRV Broechem) pakte de derde plaats met Orchid’s Bart (v. Orchid’s Romario). Franci Vackier (LRV Ardooie) reed naar de vierde plaats met Mageno.

In reeks 4, die in twee ringen werd opgedeeld, was er goud voor Jonie Van Den Weyngaert (LRV Wuustwezel) met Indiana en voor Zita Peeters (LRV Kontich) met Mozert van ’t Gebrookt (v. Vedet van de Vondelhoeve).

Alle resultaten 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Bart Hermans en Gorki op het EK Tongeren 2017