Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nabor Cup 2019

24 januari 2019

Naar jaarlijkse gewoonte wordt in 2019 opnieuw de Nabor Cup georganiseerd, ondertussen reeds de 16e editie. Graag geven wij U hierbij de nodige informatie over deze wedstrijd van afstammelingen van ponyhengsten, vergelijkbaar met de Darco-Cup voor de paarden.

Datum: zaterdag 2 maart 2019 - Plaats: Kraaienhorst te Brecht

Voor deze wedstrijd kan men teams van 3 nakomelingen van dezelfde BRp-gekeurde of 3 BRp-geboren nakomelingen van dezelfde niet-BRp-hengst (! Wijziging t.o.v. 2016) inschrijven. Ook de BRP opgenomen merries en dekhengsten kunnen in aanmerking komen.

Zij worden onderverdeeld in de stokmaatcategorieën van de BRp-stamboekwerking :

  • kleine maat (pony’s kleiner dan 1.32m) springen parcours van 60 – 70 – 80 cm
  • grote maat (pony’s van 1.32m of groter) springen parcours van 80 – 90 – 100cm

Diegene die de equipe aanmeldt, en dat kan in principe iedereen, bepaalt zelf welke ponycombinatie welk parcours springt.

  • Lees meer in de omzendbrief in bijlage

Omdat de deelnemers niet altijd van elkaar weten wie met een afstammeling van een bepaalde ponyhengst rijdt, vind je bijgevoegd de nodige informatie en contactgegevens van de actieve combinaties binnen LRV, met afstammingen van BRp- en CpO-gekeurde hengsten (geel) of van BRp-geboren afstammelingen van niet-BRp en CpO-gekeurde hengsten (groen). Zo kan iedereen opzoeken met wie men een equipe zou kunnen vormen. Indien u info wenst over andere BRp of CpO-geboren pony’s, dan kan u terecht op de BWP-website www.belgian-warmblood.com – afdeling Belgische Rijpony. Onder de Rubriek Events vindt u bij de wedstrijd ‘Naborcup 2019’ een lijst van de BRp-hengsten en hun producten van 4 t.e.m. 20 jaar.

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: