Nieuwsoverzicht

Nationaal

Mooie sport in Nabor-Cup 2019 - Ereprijs Remi Snoeys naar Alfons Verheyen en Gust Vermeiren

07 maart 2019

De Nabor Cup, voorafgaand aan de provinciale pony-indoor van LRV Antwerpen, bracht opnieuw de bevestiging dat de combinatie sport en fokkerij bijzonder succesvol kan zijn. Tel daar ook nog het team-aspect bij en dan weet je dat er spannende ponysport te beleven was in rijhal Kraaienhorst te Brecht. 

In de reeks Kleine Maat was de zege voor  een team van Rakker-L-afstammelingen. Quibus van de Eeekhoek met Lotte De Pauw, Parmante met Fleur Volckaerts en Makker v/d hoek met Florian Van Raemdonck zorgden voor de winst. De tweede plaats was voor een team van zonen en dochters van Ive vd Delthoeve. Plaats drie was voor een Goldfinger-equipe.

In de reeks Grote Maat was het net zoals vorig jaar een team van Principal Dream van de Delthoeve dat won. Daarvoor zorgden Romeo van ’t Achterhof met Jules Meyvis, Quality van ’t Achterhof met Louise Meyvis en Mijoux van ’t Achterhof, ook met Louise Meyvis in het zadel.  De tweede plaats was voor een team van de hengst Berktzicht Jekilja. Plaats drie ging naar een team van Orchids Romario.

15de Ereprijs Remi Snoeys voor monumenten in de ponyfokkerij

In het kader van de provinciale ponyindoor LRV-Antwerpen werd de Ereprijs Remi Snoeys uitgereikt aan Alfons Verheyen als fokker van Otje SS van de Delthoeve (v. Ive vd Delthoeve) (eig. Kristof en Ilse Stevens-Schrauwen) en Gust Vermeiren als fokker van Red Star Drum van het Juxschot (v. Kantje's Fahran). Het belang van deze twee 'monumenten' blijkt telkens weer als je de stalnamen van de Delthoeve en van het Juxschot hoort op ruiterij en fokkerijactiviteiten.

Terechte felicitaties van Jan Fockaert, provinciaal voorzitter ponywerking LRV-Antwerpen en nationaal voorzitter Belgische Rijpony Martine Michiels

Auteur: Kris Van Steen / Eddy Laeremans
Bron: Eddy Laeremans
Copyright foto: Eddy Laeremans
Deel dit bericht: