Nieuwsoverzicht

Nationaal

Maak kennis met de provinciale ponykampioenen van LRV Limburg

23 september 2019

LRV Hechtel-Eksel was de perfecte gastheer voor de provinciale kampioenschappen van LRV Limburg. Op zaterdag stond het Provinciaal LRV-Kampioenschap voor de pony’s op het programma.

In de hoogste springreeks, de klasse D-Midden sprongen vier combinaties naar de barrage. Daarin was Laure Tijskens (LRV Bocholt) met Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve)  de beste. Ze bleef foutloos en was een fractie sneller dan haar clubgenote Lore Loenders met Bliksem. Saartje Joosten (LRV Overpelt) reed naar brons met Kaatje van de Bekerheide (v. Kantjes Ronaldo). Zij won meteen ook het onderdeel stijlrijden.

In de klasse C-Midden was het goud voor Carlotta Stegen van LRV Vlijtingen met Helaba D’Insegotte (v. Orchid’s Deamii). Het stijlrijden ging naar Laure Tijskens met Welco van Farasohof (v. Large Rivers Cleopas).  In de klasse B-Licht was Janne Mercken (LRV Hoeselt) in absolute topvorm ze won met Cillaarshoek’s Apart (v. De Vriesjes Mitch). En werd tweede met Michelangelo Star (v. Manihof’s Iwan). Pauline Vlekken (LRV Hoeselt) reed met Lila van den Hoek (v. Rakker L) naar de derde plaats. In het stijlrijden was het goud voor Janne Mercken.  

De hoogste dressuurreeks DL2 ging naar LRV Bocholt en Floor Janssen met Keno (v. Orlando). In de reeks CL2 was het goud voor Katrijn Bosch (LRV Genk) met Falco Van der Velden.  In de reeks B-Licht 1 was het provinciale erelint en de gouden medaille voor Pauline Vlekken (LRV Hoeselt met haar Lila van den Hoek (v. Rakker L).

LRV Peer reed naar goud in de hoogste reeks bij de achtallen, in de reeks voor viertallen ging die eer  naar LRV Bocholt.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Linda Vangansewinkel
Deel dit bericht: