Nieuwsoverzicht

Nationaal

Louise Van Dijck wint Nationale Finale AVEVE Eventing Cup Maarkedal

29 april 2019

LRV Maarkedal was gastheer voor de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor pony’s. In het decor van de Vlaamse Ardennen werd er een mooie cross-country neergepoot. 

In reeks 5, de hoogste klasse, stond Louise Van Dijck met haar Gasmann "B" van het Juxschot (v. Benetton), aan de leiding in het AVEVE-criterium dat over de Nationale LRV-titel moest beslissen.  De start voor de amazone van LRV Gierle, in Maarkedal was alvast goed. De combinatie reed naar een tweede plaats in de dressuur. Ze moest enkel Julie Sutherland (LRV Broechem) met Kairo “E” vh Juxschot voor zich dulden.  Julie bleef ook aan de leiding na de cross-country maar in het springonderdeel moest ze de leiding afstaan aan Louise.  Het werd nog even spannend voor het dagklassement want de nummers twee Francies Vackier (LRV Ardooie) met Mageno kwamen na een foutloze cross en springproef heel dicht in de buurt. Stien Kenis (LRV Wuustwezel) reed na een knappe wedstrijd naar een derde plaats in het dagklassement. Afscheidnemend kampioen Jef Sutherland en Orchid’s Bart (v. Orchid’s Romario). Arne Descheemaeker van LRV Izegem reed Katinka van het Wilderhof (v. Calipso van de Vondelhoeve) naar de vijfde plaats.  De overwinning in Maarkedal betekende voor Louise Van Dijck meteen ook winst in de criterium en een nationaal erelint. De tweede plaats was voor Francies Vackier. Het brons ging naar Jef Sutherland.

In reeks vier ging het dagklassement naar Nisse Van Gorp van LRV Gierle met Qintos van de Delthoeve (v. Principal Dream van de Delthoeve). Lennert Dhondt (LRV Kerksken) pakte met Orchid’s Alexander plaats twee. Zita Peeters (LRV Kontich) en Mozert van ’t Gebrookt (v. Vedet van de Vondelhoeve)  reden naar brons.  De nationale titel en de overwinning in de AVEVE Finale reeks 4 was voor Zita Peeters. Lennert Dhondt pakte plaats twee  en Nisse Van Gorp reed naar plaats drie.

In reeks drie voor D-pony’s, voor de gelegenheid opgesplitst in drie ringen,  was er dagwinst Jana Laurijssen van LRV Meer met Elvira (v. Arion Hippios). Sien De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Chili Pepper en voor Jakobien De Dooy (LRV Grimbergen) met Lucky (v. Laudatio). In de eindstand van het criterium ging de gouden medaille naar Sien De Witte van LRV Lokeren Heienende met Chili Pepper.  Jana Laurijssen (LRV Meer) pakte plaats twee voor Jakobien De Dooy (LRV Grimbergen) met Lucky.

Reeks 3 voor C-pony’s ging naar Jonas Van Dijck van LRV Broechem met Cassius D.J. (v. Calimero).  In het regelmatigheidscriterium was het goud en het begeerde groen-witte erelint eveneens voor Jonas Van Dijck.

In reeks 2 (B-Pony’s) was de dagwinst voor Oliver Sels van LRV Zoersel met Reni. Hortence De Cleene van LRV Kallo en Hambroek’s Benthe (v. Den Bramel’s Bucco) reed naar plaats twee . Lars De Roo (LRV Merelbeke) pakte brons met Hopper Golden H (v. Cadet).  In het AVEVE-criterium ging het goud eveneens naar Oliver Sels (LRV Zoersel) met Reni. Lars De Roo (LRV Merelbeke) pakte zilver, Leonie Moris (LRV Itegem) reed naar brons met Juanto.

De dagwinst in reeks  was voor Floor De Witte van Lokeren Heiende met Beau. Febe Bosschaerts (LRV Lille) reed naar zilver met Spirit Bonfire en Stig Van Gorp pakte brons met Dusty.  Het eindklassement van deze reeks voor A-pony’s ging naar Febe Bosschaerts.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Louise Van Dijck en Gassman"B" op weg naar goud in reeks 5