Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV kent zijn Nationale LRV-Indoorkampioenen

11 maart 2018

Femke D'Hoore is Nationale LRV-Indoorkampioen klasse Zwaar 2018

Slechts vijf combinaties naar de barrage van de klasse Zwaar.  Daarin startte Femke D’Hoore van LRV Sinaai met haar grote High Wind van ’t Schrijberg (v. Dulf van de Bisschop) als eerste. Ze zette meteen een scherpe tijd neer en bleef bovendien foutloos. Dat lukte voor geen van haar vier achtervolgers nog. Ook niet voor topfavoriet Raf Kooremans (LRV Merksplas) en zijn Kiana van ’t Herdershof (v. Toulon). Raf kreeg een fout op de Woodyfence-rechte en moest tevreden zijn met de tweede plaats. De derde plaats ging naar Ann-Florence Noppe van LRV Ardooie met Elegance “F” (v. Orame). Kris Aernouts van LRV Rijkevorsel en zijn Icebreaker van ’t Klaterven (v. Emilion) sprongen naar de vierde plaats voor Nele Vermeiren van LRV Wuustwezel met Destiny “U” vh Juxschot (v. Unique Drum vh Juxchot).

Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts), Steven Konings (LRV Riksingen) en Shauni Van Opstal (LRV Nederokkerzeel) waren de pechvogels van de dag. Zij kregen onderweg één puntje tijdsoverschreiding aangerekend en zagen zo de barrage door hun vingers glippen.

 

Klasse Midden 

Dertien combinaties plaatsten zich voor de finale van de klasse Midden. Daarvan bleven er zes foutloos.  Jan Stoffelen deed zichzelf nog maar eens een kampioenenlint cadeau met L’Esprit (v. Deauville de la Vie). De ruiter van LRV Minderhout was tienden sneller van Sebastian De Beuckelaer (LRV Schoonbroek) met Curiosa van Silco (v. Cumano BD). De derde plaats ging naar Bart Temmerman (LRV Kalken) met Kryptonite van ten Bos (v. Cassini I).  Auri Callewaert (LRV Ardooie) en haar Good Luck ter Putte (v. Calvaro) kreeg de talrijk opgekomen West-Vlaamse fans op de banken met haar knappe vierde plaats. Gert Dierickx van LRV Opwijk was even het noorden kwijt maar hij bleef toch foutloos met zijn zelfgefokte Leandro van den Ouden Eik (v. Epleaser van ’t Heike).

Klasse Licht 

Leen Geysen (LRV Stevoort) won dankzij een bijzonder snelle barragerit, vol risico, de titel in de klasse Licht met haar Lukito vh Ijzeren Lindenhof (v. Heros vh Ijzeren Lindenhof). Het zag er even naar uit dat de tijd van Bram D’hoore van LRV Sinaai met It’s Me (v. Bamako de Muze) niet meer verbeterd kon worden. Maar daar de slaagde de snelle Limburgse als voorlaatste starter tot verbazing van het publiek toch in.

De derde plaats was voor Elke Vermeiren van LRV Meerle Meerseldreef met Balou (v. Triomphe de Muze). De vierde plaats was voor Koenraad Lauwereys (LRV Vollezele) met Halita O (v. Eldorado van de Zeshoek). Plaats vijf was voor de West-Vlaamse Ann-Florence Noppe van LRV Ardooie met Milona van het Speienhof (v. Chopard VDB Z). Robin Caems reed een eerder rustige barrage, bleef foutloos en dat leverde hem een zesde plaats op met Jacardo van de Paddenhoek (v. Vinesse).

16 combinaties gingen na twee foutloze omlopen naar de barrage. In die barrage bleven er daar nog zes van over. 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Kris Van Steen
Deel dit bericht: