Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Oost-Vlaanderen kent zijn provinciale LRV-kampioenen

17 september 2018

LRV Oost-Vlaanderen organiseerde een zonovergoten provinciaal LRV-Kampioenschap in Melsele.  We weten meteen wie er straks op 7 oktober als provinciaal kampioen richting het Nationaal Kampioenschap te Ardooie trekt.

Springen

Alleen Philip Poppe van LRV Sinaai  slaagde er in om in de hoogste springklasse Zwaar, dubbel foutloos te springen. Met zijn zelfgefokte Taranca P (v. Taran de la Pomme), de ‘P’ staat voor ‘Poppe’, bleef Philip zowel in de eerste als tweede omloop foutloos.  Het was meteen goed voor de ‘P’ van provinciaal kampioen.  Phaedra Polfliet (LRV Moerbeke Waas) en haar Ixia van de Kruishoeve (v. Darco) sprongen naar een tweede plaats voor de Nationale LRV-Indoorkampioen Femke D’Hoore (LRV Sinaai) met High Wind van ’t Schrijberg (v. Dulf van den Bisschop). Philip Van Duyse (LRV Sint-Niklaas) sprong naar de vierde plaats met Grosso Modo (v. Querlybet Hero). Bart Temmerman (LRV Kalken) en Kryptonite van ten Bos (v. Cassini I) reed naar de vijfde plaats. 

In de klasse Midden was de provinciale titel voor Cedric De Vleesschauwer (LRV Moerbeke Waas) met Babet VH Z (v. Best Man).  In de L-reeks  was het goud voor Charlotte Van Ingelgem (LRV Moerzeke) met Gytta van Hof ter Naillen (v. Nabab de Rêve).

Individuele dressuur

In de individuele dressuur zat het allemaal vrij dicht bij elkaar in de hoogste reeks (ZZ). Maar het was Emily Van Mulders (LRV Ninove) die naar een groen-wit provinciaal erelint reed met haar San Siro. Liselotte De Spiegeleire (LRV Merelbeke) reed naar zilver met Donerhit (v. Diamand Hit) voor Imani Van Zele (LRV Bassevelde) met Carpé Diem (v. Florencio). Plaats vier was voor Freya Loir (LRV Sint-Niklaas) met Zealous V (v. Krack C). Christel Steur (LRV Melsele) en haar Amaretto van den Haagakkers (v. Amsterdam) reed naar een vijfde plaats. 

Ook in de klasse Zwaar 2 lagen de punten van de top-drie kort bij elkaar. Annelies Coppieters (LRV Lochristi) en haar Ciska (v. Ahoy) reed naar het goud. Kimberley Van Wymeersch (LRV Erpe Mere) en haar Campari (v. United) reden naar zilver voor Evelynn Segers (LRV Sint-Gillis-Waas) met Chanell van het Trichelhof (v. Don Ruto). De klasse Zwaar 1 was voor Liselotte De Spiegeleire (LRV Merelbeke) met Faisal van Helmond (v. Sierappel).

Groepsdressuur

LRV Waasmunster won de hoogste reeks van de achttallen (Zwaar A). Bij de viertallen (Zwaar B) was die eer voor LRV Sint-Gillis-Waas.  

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Annelies Van Oost
Deel dit bericht: