Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationale LRV-Indoorkampioenschappen Pony's 2018 - Maak kennis met de eerste kampioenen

10 maart 2018

De LRV-indoorkampioenen van het Nationaal Indoorkampioenschap in de Ruiterschool te Oud-Heverlee zijn bekend. Op zondag 11 maart, bent u van harte welkom om de kampioenschappen in de reeksen Licht, Midden en Zwaar mee te maken bij de paarden. 

D-Midden  

 

In de hoogste reeks steeg de spanning ook naar een vrij grote hoogte. Alle negentien barrage-combinaties gingen volop voor winst en dat leverde mooie sport op. In eerste instantie leek Lynn De Vylder (LRV Overbroek) met Luca op weg te zijn naar winst. Haar barragetijd was kort en leek onklopbaar tot Aaron Tijskens (LRV Bocholt) het gaspedaal helemaal opendraaide en foutloos bleef met Nano van ’t Laar. LRV Limburg op de banken, de LRV-hostessen met het lint en het winnaarsdeken al op weg naar Aaron. Net op dat moment draafde Laura Raemdonck (LRV Moerzeke) de piste binnen. Zij bevestigde met haar Navayo (v.  Jerome van de Vondelhoeve), het huizenhoge cliché dat de laatsten in de barrage heel vaak de eersten zijn. Laura en Navayo finishten drie seconden sneller en dat was genoeg voor de Nationale LRV-titel in de hoogste ponyreeks.

 

Ook in het onderdeel stijlrijden was het spannend en nipt. Aaron Tijskens en Catherine Spits (Hightrick – v. Halifax) finishten met evenveel punten. Het reglement zegt dan dat de punten van een aantal onderdelen bepalend zijn voor rangschikking. Het dubbeltje viel op de kant van Aaron Tijskens met Ella De Huitrelle. Laura Petit (LRV Merksplas) volgde met haar Magical Feeling van stal “D” Hoe (v. Kanshebber) op de derde plaats. Voor Aaron Tijskens die met Nano van ’t Laar en Ulysse du Manon, nog twee pony’s in de top vijf reed.

 


C-Midden

De klasse C- Midden leverde acht barragekandidaten op. Daarvan bleven er drie een tweede keer foutloos. Ook Lente  Dierckx van LRV Opwijk met haar Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve). De regerende kampioene was bovendien veruit de snelste van het drietal en zo kon ze meteen haar titel verlengen. Knappe prestatie van Lente die met Catherine Spits (Wolf) van LRV Koningshooikt en Marie Van Den Bruel (Pacienda Drum vh Juxschot) van LRV Heist op den Berg, twee gereputeerde hardrijders achter zich kon houden. De vierde plaats was voor Vic De Plecker (Limoges ter Dolen) van LRV Merchtem voor Julie Opsomer (Miss Possibe) van LRV Oeselgem.

 

 

Vic De Plecker reed overigens met de meeste stijl door het C-Midden-parcours. Hij won met  zijn Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve) voor Olivia Vranken van LRV Heist op den Berg met Maestro van de Laak (v. Leandros Sirik) en Marie Van Den Bruel. Julie Opsomer en Vic De Plecker (Donita van den Ham) reden ook in het onderdeel stijlrijden naar plaats vier en vijf.


B-Licht

In de eerste ‘kampioenenreeks’ van de dag sprongen 19 B-pony’s met hun amazones en ruiters naar de barrage. Daarin bleven opnieuw tien combinaties foutloos.  Uiteindelijk lukte Jens De Clerq van LRV Broechem met zijn Kileander vd Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander) in de kortste tijd.  Hij was de enige die een cruciale wending tot in de perfectie wist uit te voeren en dat leverde hem belangrijke tijdswinst op. De tweede plaats ging naar Chloë Hoste van LRV Merchtem met haar bijzonder snelle Kita. Lio De Cock (LRV Hderenthout) reed met Naturel van het Rozendalhof (v. Goldfinger) naar brons, voor de twee West-Vlaamse combinaties, Jullie Van Hollebeke (LRV Zonnebeke) met Mini Hoops (v. Boreas Ubbo) en Edouard Noppe (LRV Ardooie) met Kasanova van ’t Heike (v. Borhof’s Gentle Gerwin).

In het stijlrijden gingen de meeste punten en titel van Nationaal LRV-Indoorkampioen naar Leonie Vanderbruggen (LRV Wuustwezel) met Mr. Peanuts (v. Jacodi’s Anja’s Adino). Jens De Clerq mocht opnieuw aanschuiven in de prijsuitreiking maar nu op een tweede plaats. De derde plaats was voor LRV Merchtem en Marthe-Louize Dieu met Belle. Hendrik Vranken (LRV Heist op den Berg) en zijn Bodyguard (v. Ten Ankers Bileander) reden naar plaats vier, voor Sarah Verlinden van LRV Konticjh met Edouard NPA.


Interprovincie naar LRV-Antwerpen

In de Interprovincie-wedstrijd ging het goud naar LRV Antwerpen voor LRV Limburg en LRV Oost-Vlaanderen. 


C-Licht 

De Barema-A wedstrijd van de klasse C-Licht, leverde 22 barragekandidaten op, daarvan bleven er 14 ook een tweede keer foutloos. De snelste foutloze combinatie in de barrage was, de Limburgse Carlotta Stegen (LRV Vlijtingen)  met Helaba d’Insegotte (v. Orchid’s Deamii). Axl Van Deynze (LRV Broechem) en Filini (v. Emmickhovens’s Diego) reden naar het zilver, voor Lauren Blommaert (LRV Opwijk) en haar Anaïs. De vierde plaats ging naar Juliette De Wilde (LRV Koningshooikt) met Babeth en Joppe van Hoecke (LRV Sint-Lenaarts) pakte de vijfde plaats.

In het stijlrijden ging het erelint naar Juliette De Wilde (LRV Koningshooikt) met Babeth. De tweede plaats was voor Arthur Vermeulen (LRV Sinaai) met Berkzicht’s Nina (v. Rocky Hest). Joppe Van Hoecke, de nummer vijf van de barema-A, pakt brons met Summer. Dries Vranken (LRV Vlijtingen) reed naar de vierde plaats voor Jonas Van Dijck (LRV Broechem) met Cassius D.J. (v. Calimero).


D-Licht

In de klasse D-Licht sprongen maar liefst 30 combinaties naar de barrage. Daarin bleven elf combinaties foutloos.  Seppe Heylen was de snelste met Redstar Drum vh Juxschot (v. Kantje’s Fahran) voor Oscar Zelderloo van LRV Opwijk met Melodie van de Vondelhoeve (v.  Vedet van de Vondelhoeve).  De vierde plaats ging naar Dries Vanthienen van LRV Vissenaken-Glabbeek met Quato van het Elshout – Goliath van de Groenweg. Chloë De Roo van LRV Merelbeke reed naar de vijfde plaats met Bonavalley Lass.

In het stijlrijden toonde Emma Van Doorslaar van LRV Pulderbos zich de beste met haar Mildo D.J. (v. Ahorn’s Marengo). Bo De Clerq van LRV Broechem reed naar de tweede plaats met Champion’s Double, voor Lise Fol (LRV Koningshooikt) met Picasso “P” (v. Kadans van de Groenheuvel). Dries Vanthienen reed opnieuw naar plaats vier en Vic Pintelon van LRV Oedelem Beernem reed zijn Kashmir van Orchid’s (v. Kanshebber) naar plaats vijf.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Kris Van Steen
Deel dit bericht: