Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Herenthout, Annelies Van Looveren en Cato Somers zijn de Antwerpse Provinciale Kampioenen

24 september 2018

LRV Herenthout wint groepsdressuur drie jaar op rij 

LRV Herenthout trekt met gezonde ambities naar de nationale LRV-Kampioenschappen. Een week geleden werd het pony-achttal provinciaal kampioen. In Merksplas werd het achttal van commandant Jef Mariën provinciaal kampioen in de hoogste reeks Zwaar A. Dat is ondertussen de derde titel op rij voor LRV Herenthout. LRV Herenthout wordt daarmee meteen één van de favorieten voor de nationale titel.  Het achttal van LRV Herenthout bestond in Merksplas uit Freya De Ceulaer, Robin Mariën, Steven Mariën, Katrien Vermeulen, Willy Geerts, Nathalie Vermeulen, Marc Hoefkens en Maarten Geerts. ‘Dit heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het doet deugd dat ons harde werk beloond wordt, zegt commandant Jef Mariën. De buren uit Grobbendonk reden naar de tweede plaats,  brons was er voor LRV Sint-Lenaarts. In de reeks Zwaar B was het goud voor LRV Kasterlee, voor LRV Schoonbroek en LRV Lille.  In de nieuwe reeks viertallen Zwaar B ging de overwinning naar LRV Pulderbos, voor LRV Beerse en LRV Broechem.

Individuele dressuur: Annelies blijft winnen 

In de individuele dressuur ging de overwinning in de hoogste reeks ZZ voor de vierde opéénvolgende keer naar Annelies Van Looveren van LRV Meerhout met Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof). Zowel bij de jury bij de letter ‘C’ als bij de letter ‘H’ kreeg Annelies de meeste punten. Kris Daems (LRV Poppel) reed met zijn Wo Diablo (v. Diamond Hit) naar zilver. Natascha Kessels (LRV Ranst) en haar Cenzo van de Smoutmolenhoeve (v. Don Renoir) pakten brons voor Xanthe De Backer en Karen Bries.  In de klasse Zwaar 2 was er provinciaal goud voor Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) met Ferrari (v. Fernando Torres). Stijn Rombouts en zijn Lars van der Hoenderheide (v. Negro) reden naar goud in de reeks Zwaar 1.

Springen klasse Zwaar lijdt onder zware regenval

Het springen leed het meest onder de zware regenval van afgelopen zondag. Die zorgde er oa. voor dat de klasse Zwaar beperkt werd tot het voormiddagparcours met een barrage in de namiddag. Op een provinciaal kampioenschap worden in normale omstandigheden twee omlopen afgewerkt vooraleer te starten met een eventuele barrage. Voor die uitzonderlijke barrage konden zich 21 combinaties plaatsen. Negen combinaties konden foutloos blijven. De snelste en de nieuwe Provinciale Kampioene is Cato Somers van LRV Bevel met haar La Fayette (v. Olala de Buissy). La Fayette is een fokproduct van Jurgen Huybrechts uit Oelegem.  Bram Bosch (LRV Lichtaart) reed naar zilver met Filly van de Heikenshoeve (v. Bentley van de Heffinck) voor Ellen Vos (LRV Beerse) met Deauville (v. Zelotte VDL). Ine Brosens (Ferdinand van ’t Palmenhof -v. Triomphe de Muze) van MRV Meerle Meerseldreef pakte een vierde plaats voor thuisruiter en WEG-ganger Raf Kooremans met Juloo Castanoo (v. Cardento). 

 

In de klasse Midden was er goud voor Elke Vemeiren met Balou (v. Triomphe de Muze).


  

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: