Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Brabant in topvorm op Nationale LRV-Pony-Indoorkampioenschappen

09 maart 2019

Acht combinaties zorgden voor een hele mooie en spannende barrage in de hoogste reeks D-Midden!  Toen ‘man van de dag’ Vic De Plecker (LRV Merchtem) de tijd enorm scherp had gezet met zijn Orchid’s Diva (v. Kanshebber), deed regerend nationaal outdoorkampioene Nell Delgouffe (LRV Grimbergen) daar nog eens drie seconden af!  Met haar Mieke draaide ze nog korter en galoppeerde ze nog sneller dan de onklopbaar gewaande Vic, die daarvoor ook al nummer één en twee was geworden in de klasse C-Midden.

Straffe prestatie van Nell, die een week eerder ook al provinciaal kampioene werd in LRV Brabant.  De derde plaats ging naar Lente Dierckx van LRV Opwijk met Ikkepuk v’t Plutoniahof (v. Nevado van de Rostal). Lore Loenders van LRV Bocholt reed naar de vierde plaats met Luna. Nell Delgouffe gaf haar kampioenschap nog wat extra glans met haar tweede pony, Quatro van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve) op een vijfde plaats. Emma Van Doorslaar (LRV Pulderbos), reed naar de zesde plaats. De zevende plaats was voor Bo De Clerq van LRV Broechem. Francis Vackier (LRV Ardooie) sprong naar de achtste plaats.

In het stijlrijden was Vic De Plecker de absolute uitblinker met Orchid’s Diva. Emma Van Doorslaar reed naar een knappe tweede plaats met haar Ottawa v/h Verbrandgoed (v. Cadet). Nell Delgouffe sprong met Mieke naar de derde plaats voor Lore Schoonbaert (LRV Torhout) en Merel Braspenning (LRV Wortel).

C-Midden: Vic De Plecker op één en twee

In de klasse C-Midden sprongen vijf combinaties naar de barrage. In die barrage werd Vic De Plecker met Waaie Q Etoyca (v. Templedruid Kyan) knap de nieuwe indoorkampioen. Het was meteen ook het laatste parcours van deze combinatie. De pony verhuist binnenkort naar een andere stal. Met Donita van den Ham reed hij naar het zilver. De derde plaats was voor Joppe Van Hoeck van LRV Sint-Lenaerts met Summer. Aftredend kampioen Lente Dierickx van LRV Opwijk en haar Ilona van de Bochten pakten de vierde plaats. De vijfde plaats ging naar Jonas Van Dijck (LRV Broechem) met X Cassius D.J.  (v. Calimero).

In het stijlrijden waren de plaatsen één en twee eveneens voor Vic De Plecker. Hij won met Donita van den Ham. Plaats twee was voor zijn Waaie Q Etoyca. Jonas Van Dijck en X Cassius D.J. sprongen naar het brons. Lente Dierckx pakte net als in de Barema-A een vierde plaats. Plaats vijf was voor Carlotta Stegen (LRV Vlijtingen) met Calipso van de  Vondelhoeve met Helaba d’Insegotte (v. Orchid’s Deami).

Roos Notelé en Noémie Vlekken pakken de titels in B-Licht

Roos Notelé en haar Farina van LRV Wersterlo waren de snelste foutloze combinatie van de 24 barragecombinaties in de klasse B-Licht. Het ging er bijzonder snel aan toe en dat leverde spannende sport op. Chloé Hoste van LRV Merchtem en haar Fioco (v. Ten Ankers Bileander) sprongen naar de tweede plaats. Lien De Dycker (LRV Vissenaken-Glabbeek) pakte brons met haar Ten Ankers Freeanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom). Plaats vier was voor Ben Godrie (LRV Meerle Meerseldreef) met Carina (v. Ducat). Plaats vijf ging naar Rune Steven (LRV Loenhout) met Otje S.S. van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve).

In het stijlrijden was het goud en het erelint voor Noémie Vlekken (LRV Hoeselt) met haar Laser van de Mereyt (v. Rakker-L). Fien De Conninck (LRV Asse) sprong naar de tweede plaats met Olly Jumper van de leeuw (v. Ive van de Delthoeve). Chloé Hoste en Fioco sprongen naar brons. Lien De Dycker werd vierde en René Caers (LRV Lichtaart) sprong naar een vijfde plaats.

 

In de klasse D-Licht sprong Tom Moris (LRV Bocholt) met Gene naar goud in de Barema-A. Clubgenote Laure Tijskens en haar Ella de l’huitrelle sprongen naar zilver. Het brons was voor Joppe Van Dijck (LRV Rijkevorsel) met Primeur van de Delthoeve (v. Berktzicht Jekilja).  In het stijlrijden ging het goud naar Karlijn Cox (LRV Overpelt) met Kamiro K (v. Kanjer Thore).  Joppe Van Dijck pakte zilver en het brons was voor Hanne Van Hoeck (LRV Sint-Lenaarts) met Quilana (v. Berktzicht Jekilja).

 In de reeks C-Licht was de eerste plaats voor de West-Vlaamse Julie Van Hollebeke (LRV Zonnebeke) met Mambo van ’t Neerhof (v. Vedet van de Vondelhoeve).  Guust Boon van LRV Lochristi en Adriaan van de Claevervallei sprongen naar de tweede plaats. Jules Vermeid (LRV Wambeek) pakte een bronzen medaille met Limoges ter Dolen.

Klik hier voor alle uitslagen


 

LRV Brabant wint Interprovincie

De Interprovincie-wedstrijd ging naar LRV Brabant. Daarvoor zorgden Chloé Hoste, Lien De Dijcker, Nell Delgouffe, Jade Van Tricht, Jules Vermeir, Vic De Plecker en Monitor Filip Meersman.

 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: