Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Ardooie organiseert prachtig Nationaal Ruitertornooi met fantastische kampioenen

08 oktober 2018

LRV Herenthout heeft de hegemonie van LRV Bredene doorbroken. Met nationale titels bij de pony’s en een allereerste nationale titel bij de paarden, mag de vereniging uit het Kempische Herenthout terecht fier zijn op haar prestaties. Het was dan ook een stralende commandant Jef Mariën die zijn achttal ZA begeleidde in de openingsparade van een bijzonder geslaagd Nationaal LRV Kampioenschap. De gastheren/dames van LRV Ardooie maakten er een prachtig Nationaal Kampioenschap  in een mooi kader en in de perfecte omstandigheden voor op en top LRV-paardensport. De duizenden toeschouwers zagen dat het ‘goed’ was.

LRV Herenthout maakt einde aan hegemonie

LRV Sint-Paulus Herenthout won de nationale titel voor LRV Bredene die de afgelopen vijf jaar wel de titel naar de kust meenamen. Voor het achttal en voor commandant Jef Mariën is dit langverwachtte  droom die uitkomt.  LRV Meldert pakte brons in Ardooie. LRV Tienen reed naar een vierde plaats voor LRV Grobbendonk.  .  In de klasse Zwaar B mocht LRV Bredene wel juichen. Ze wonnen voor LRV Kasterlee en LRV Westkapelle.
In de klasse Zwaar B – viertallen was het goud voor LRV Sint-Gillis-Waas. De Oost-Vlamingen bleven LRV Heusden en LRV Beerse voor.

Annelies Van Looveren blijft ZZ domineren

In de hoogste klasse van de individuele dressuur staat er geen maat op Annelies Van Looveren van LRV Meerhout.  Ze blijft de hoogste LRV-reeks domineren met de fokproducten van Louis Van Gestel. In Ardooie won ze met Don Saros van ’t Gestelhof (v. Saros van ’t Gestelhof) en reed naar zilver met Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof).  Pieter Foets van LRV Grote Brogel reed naar brons met Inshallah van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm).  Karen Bries van LRV Veerle en Don Diago van het Trichelhof (v. Don Ruto) reed naar een knappe vierde plaats, voor Natascha Kessels van LRV Ranst met Cenzo van de Smoutmolenhoeve.

Nele Van Den Bogaert (LRV Haacht) en Coco Chanel (v. Vivaldi) won de klasse Zwaar 2. Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) en haar Ferrari (v. Fernando Torres) reden naar zilver voor Liesl Van Coppenolle (LRV Westkapelle) met Number O.

Steven Konings bekroont sterk seizoen met nationale titel

Elf combinaties sprongen naar twee foutloze omlopen. Daarvan bleven er vier ook foutloos in de barrage. De snelste was Steven Konings van LRV Riksingen met Fidel (v. Nonstop). Het maakte de geëmotioneerde en veelzijdige ruiter op dat moment ook de meest gelukkige man in Ardooie.  Na een bijzonder regelmatige zomer en een sterk provinciaal kampioenschap is deze nationale titel de ultieme bekroning. Nick Adriaensen (LRV Rijkevorsel) sprong naar de tweede plaats met de thuisgefokte Labelle van de Middelstede (v. Emerald van ’t Ruytershof). Na de nationale titel bij de zesjarigen eerder dit jaar is dit opnieuw een knap resultaat voor Nick Adriaensen en de fokkerij van de Middelstede. Jan Caers (LRV Westerlo) sprong, die met twee paarden in de barrage stond, sprong met Jana’s Princess (v. Cicero) naar brons.  Liesbeth Van Laer (LRV Kasterlee) en Giana (v. Casantos)  sprongen naar de ondankbare vierde plaats, voor Jan Lamberts (LRV Kester) die met zijn razendsnelle Hatchoum LV Z (v. Heartbreaker) een fout kreeg op de allerlaatste hindernis.  Hetzelfde lot onderging Amber Goethals (LRV Bassevelde) met Kosmic Black Ice vd Bucxtale (v. Ogano Sitte).  Gunter Lemmens (LRV Hoeleden) en Ciara L Z, pakte een zevende plaats. Plaats acht was voor Danny Loos van LRV Overpelt met Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Rève). West-Vlaming Thijs Vandenberghe (LRV Middelkerke) en Gazira (v. Wandor van de Mispelaere) sprongen naar de negende plaats. Plaats tien was voor Nele Vermeiren (LRV Wuustwezel) met Destiny “U” van het Juxschot (v. Unique II Drum v/h Juxschot).

Bij de prijsuitreiking van de klasse Midden was er feest in Ardooie want het goud ging naar de plaatselijk amazone Auro Callewaert met V de Vie.  Jan Lamberts (LRV Kester) sprong naar de tweede plaats met de schimmel G’Majo van de Caloo Meerschen.  Plaats drie was voor Cedric Nouwen (lRV Heusden) met Heros van het Heizerhof, voor Romy Lamberts (LRV Hingene) met Vip van de Tojopehoeve Z (v. Verdi). Yoren Maes reed naar plaats vijf met M’ Orange M (v. Emerald van ’t Ruytershof).

De klasse Licht wordt opgedeeld in twee reeksen. In de eerste reeks ging de zege naar Bram Bosch van LRV Lichtaart met Jutha van de Heikenshoeve (v. Cicero). In de tweede reeks was er goud voor Louis Wauters van LRV Merksplas met MY Lady Castanoo (v. Inshallah de Muze). 

Jozef Van Assche wint de reeks tuigpaarden

De reeks Tuigpaarden ging naar Jozef Van Assche uit het Klein-Brabantse Oppuurs met King. Ook vorig jaar won deze gepassioneerde tuigpaardrijder al de Nationale LRV-titel. Dat was toen met de merrie Hiandra.

Eddy Loos wint hoogste reeks in het G-paardrijden

In de hoogste reeks van de G-dressuur was de titel voor Eddy Loos van LRV Overpelt.  In proef 2 was de felbegeerde gouden medaille voor Lothar Willems van LRV Schaffen met Erinja. Roger Alliance van G West-Vlaanderen won met Quinto goud in proef 3. Emilie Delattre van G-West-Vlaanderen en Quito wonnen proef 5.

Ook LRV-mensport beleeft een hoogdag in Ardooie

In de reeks Enkelspan klasse Licht was het goud voor Stefan Martens, met Imara. In de reeks Enkelspan pony’s klasse Licht was Heidi Raets van de LRV Antwerpse Menners met Voltage de sterkste combinatie. Bij de vierspannen pony’s was Marianne Van Lombergen (LRV Oost-Vlaamse Menners) goed voor goud. Estelle De Wandel (LRV Moerbeke) won in de reeks Juniors met haar paard Peter. In de reeks Midden Enkelspan Paard was er goud voor Eddy Van Hecke met Doenjo. In de reeks Midden Enkelspan Pony’s was het goud voor Andy Anné van LRV Melsele met Calypso. Marianne van Lombergen (LRV Oost-Vlaamse Menners won met Goliath en Tygo de reeks Dubbelspan Pony’s reeks Licht. In de reeks Dubbelspan Paarden reeks Licht was het goud voor Stefaan Martens van LRV West-Vlaamse Menners met Imara en Ebony.

Deel dit bericht: