Nieuwsoverzicht

Nationaal

Julie Van Hollebeke in topvorm op Provinciaal LRV-Indoorkampioenschap ponywerking LRV West-Vlaanderen

04 maart 2019

Ook LRV-West-Vlaanderen kent zijn provinciale indoorkampioenen bij de pony’s.  In de Barema-A wedstrijd van de klasse D-Midden was het groen-wite erelint voor Francies Vackier (LRV Ardooie) met Mageno. De tweede plaats ging naar Lore Schoonbaert (LRV Torhout) met Bakels Cooky. In het stijlrijden ging de zege naar Julie Opsomer van LRV Oeselgem met X Orchid’s Highland Surprice (v. Poppings Macho).

In de klasse B-Licht was het met vier combinaties in de barrage spannend, want je springt niet alle dagen voor een provinciale titel. Uiteindelijk bleken de vier barragekandidaten uiterst stressbestendig want geen van de vier maakte een springfout. De titel ging dus naar de allersnelste combinatie en dat was Julie Van Hollebeke (LRV Zonnebeke) met Mini Hoops (v. Boreas). Ze was sneller dan Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie) met Gaudi (v. Ten Ankers Bileander) en Giara Gardeyn (LRV Ardooie) met Kasanova van ’t Heike (v. Borghof’s Gentle Gerwin).  De vierde plaats ging naar Elias Matthys van LRV Lo Reninge met Orient Star du Logis (v. Polaris Jester). In het stijlrijden was het erelint voor Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie) met Gaudi.

Het Stijlrijden in de reeks C-Midden ging naar Eduard Noppe van LRV Ardooie met Ghana (v. Vario van de Mispelaere).

 In de reeks D-Licht was Julie Van Hollebeke opnieuw te snel voor de verzamelde concurrentie. Ze won met Igor (v. Emmickshovens Diego) voor Julie Schoonbaert van LRV Torhout die met Orphee (v. Erin of Hazelfield) ook foutloos kon blijven.  In het stijlrijden was de zege voor Silke Leten (LRV Izegem) met Ringo van de Sysloberg (v. Voltaire).

Dat Julie Van Hollebeke in absolute topvorm was, bewees ze door ook de barrage van de reeks C-Licht te winnen. Met Mambo van ’t Neerhof (v. Vedet van de Vondelhoeve) werd ze eerste. Met Sammy (v. Ten Ankers Bileander) werd ze tweede. Auke Dupont (LRV Izegem) sprong naar brons met Jade van de Pronkenberg (v. Quick Star Aristo). Marthe Moors (LRV Oeselgem) en Gentille va, de Polshoeve (v. Naughty van Graaf Janshof) sprong naar de vierde plaats. In het stijlrijden was de zege ook al voor Julie Van Hollebeke met haar Mambo van ’t Neerhof.

 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Deel dit bericht:   

Julie Van Hollebeke en Lentel Vandekerckhove