Nieuwsoverzicht

Nationaal

Jelle Geysen is de nieuwe LRV-indoorkampioen van LRV Antwerpen

25 februari 2019

LRV Wuustwezel levert winnaars van Licht, Midden en Zwaar!

Heel veel publiek en heel veel sfeer op de Provinciale Indoorkampioenschappen van LRV Antwerpen. Het publiek werd dan ook verwend met knappe sport en spannende barrages.  In de klasse Zwaar sprongen veertien combinaties naar de barrage na twee foutloze omlopen. In de barrage bleven vijf combinaties foutloos. De allersnelste na een bijzonder spectaculaire barragerit was Jelle Geysen van LRV Wuustwezel met Ladysenaat van het Vijverhof (v. Der Senaat 111). Raf Kooremans (LRV Merksplas), met drie paarden in de barrage, reed Cavalor Chai Chai (v. Westering Star) naar de tweede plaats voor Pieter Van Den Bergh (LRV Kalmthout Achterbroek) met Goldlike van de Kapel (v. Balthazar VP Wisbecq).  Sofie Janssens (LRV Merksplas) en Anybody reden naar plaats vier voor Filip Laenen met zijn Inka. Stef Bossaerts (LRV Broechem), Raf Kooremans, Nick Bossaerts, Jeroen Geerts (Sint Lenaerts)  en Fran Mols (LRV Broechem) maakten de top-tien compleet. De titel van meest regelmatige Z-ruiter ging naar Nick Bossaerts met Z Golden Girl Hero Z (v. Zandor Z).

Midden

In de klasse Midden plaatsten zich twaalf combinaties voor de barrage. Daarin bleven vier combinaties foutloos. De eerste plaats ging naar Rob Van Dijck (LRV Wuustwezel) met Cadanz van ’t Zorgvliet (v. For Pleasure). Lotte Vermeiren van Meerle Meerseldreef met haar Balou (v. Triomphe de Muze) kwam dicht in de buurt van de supersnelle tijd maar strandde op de tweede plaats voor Walter Van Massenhoven met Gaya (v. Chalord). Kris Van Steen (LRV Hingene) reed naar de vierde plaats met Mystery van de Smishoeve (v. Toulon). Noor Paridaans (LRV Oud-Turnhout) sprong naar plaats vijf met Chablis BW (v. Firando).

Licht

 In de klasse Licht was er goud voor Gauke Simons (LRV Wuustwezel) met Hasta La Vista. Ruud Verheyen (LRV Weelde Ravels) reed naar de tweede plaats met de zesjarige No Doubt (v. I ‘m Special de Muze).  Brons was voor Jelle Geysen met Oxford G (v. Thunder van de Zuuthoeve).  Kees Verheijen (LRV Wuustwezel) sprong naar de vierde plaats voor Victor Lauwereysen.

Intergewestkampioenschap voor gewest Herentals

In de Intergewestenwedstrijd was er goud voor het gewest Herentals. De tweede plaats was voor het gewest Mechelen-Kontich. Het gewest Hoogstraten pakte een derde plaats. Voor het gewest Herentals bestond de equipe uit Peter Van Dijck (LRV Vorselaar, Michel Valckx en Lisse Bosch in Licht en Ine Havermans, Bart Buyens en Bram Bosch in Midden.

Queens Cup en stijlrijden voor ruiters/amazones tot max. 25 jaar.

Op zaterdag werd er naast dressuur ook een Queens Cup (voor amazones van de klasse Midden en Zwaar) en een stijlwedstrijd voor jonge ruiters verreden. In de Queens Cup was de zege voor Elke Vermeiren (LRV Meerle Meerseldreef) met Gequan vd Bartvelden (v. Cupido). Julie Ooms (LRV Lille) reed met Diarado-Son Z (v. Diarado) naar de tweede plaats, voor Michelle Mallisart met Iemmy van de Ponyhoeve (v. Harley VDL). In de stijlwedstrijd voor jonge ruiters (max 25 jaar) was het goud voor Rik Heylen van LRV Lille met Jariska. Evelien Kenis reed met veel stijl naar plaats twee met Nelson van de Klunderd. Mirthe Van Dijck (LRV Rijkevorsel) pakte brons met Iminka.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Eddy Laeremans
Deel dit bericht: