Nieuwsoverzicht

Nationaal

Gunter Lemmens en Steve Van Bambost zijn de nieuwe provinciale LRV-Kampioenen in Brabant

17 september 2018

Drie combinaties sprongen naar de barrage van de hoogste springklasse Zwaar op het provinciaal kampioenschap van LRV Brabant. Gunter Lemmens (LRV Hoeleden) en Ciara LZ (v. Clarence C) bleven foutloos en waren bovendien meer dan een volle seconde sneller dan Carlo Bruyninckx van LRV Bekkevoort met Irish van ’t Elzenhout (v. Apollo van het Lindebos).  De derde plaats ging naar LRV Kester. Jan Lamberts en Hatchhoum LV Z verzamelde vier strafpunten in de barrage en leverde een derde plaats op. De vierde plaats was voor Stijn Craessaerts van LRV Moorsel Tervuren  met Hamira van het Roelhof (v. Cicero). Hans De Ridder sloot de top-vijf af met Jelco van ’t Farsenhoven (v. Vivaldi du Seigneur).

In de klasse Midden sprong Lieve Tuerlinckx (LRV Schoonderbuken) naar een eerste plaats in een barrage met vier kandidaten. Met de ervaren Calmerotti de Leest (v. Pavarotti v/de Helle) was ze de snelste in een barrage met vier kandidaten.  In de klasse Licht was er een provinciaal erelint voor Jeroen Van Damme van LRV Opwijk met Night Star VD (v. I am Moerhoeve’s Star).

Steve Van Bambost van LRV Zoutleeuw is de nieuwe Provinciale LRV-Kampioen in de hoogste dressuurklasse ZZ. Hij won met Suave SVB (v. Sorento).  Inge Vandael (LRV Kester) en haar Umaik-TL (v. Metall) reed naar zilver voor Tiny Grauwels (LRV Tienen) en Aripuanã van Sint-Rochus (v. Alabastro S. Extra).  

In de klasse Zwaar 2 was het goud voor Sofie Winnepenninckx van LRV Haacht met Deus V Eglegem (v. D’Amour).  In de klasse Zwaar 1 reed Tiny Grauwels van LRV Tienen met Daemmerschein (v. Depardieu) naar een eerste plaats.

In de hoogste reeks van de groepsdressuur achttallen (ZA) won LRV Tienen. In de hoogste reeks bij de viertallen (ZB) was er goud voor Vissenaken-Glabbeek. 

Alle resultaten

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Gunter Lemmens en Ciara LZ