Nieuwsoverzicht

Nationaal

Finalisten voor Jumping Mechelen - Jeugd Cup zijn bekend

25 november 2019

Afgelopen weekend vonden de halve finales van de Jeugd Cup Stijlspringen plaats in de Ruiterschool te Oud-Heverlee. 


In de reeks Paarden 85cm zijn er 17 combinaties die een finaleticket gekregen hebben. De top 3 in deze eindranking ziet er als volgt uit: op één Vandebroek Merel met Candy Van De Kapel, Vanpamel Alexandra met Vimea Z op een tweede plaats en op de derde plaats Pauwels Yente met Ilia.

Bij de Paarden 105cm zijn er 13 combinaties die doorgaan naar de finale. In deze reeks kregen we volgende top 3 in de eindranking: Declercq Yentl met Ravi De Richbourg Z op één, Borghart Seppe met Furst Bonnie op twee en De Boeck Sara met Onini Van Het Leliehof op de derde plaats.

Tijdens finale van de Pony's kleine maat  zullen 15 combinaties strijden om de overwinning. In deze eindranking krijgen we deze top 3 : Van Hollebeke Julie met Ringo Star op één, Vlekken Noemie met Laser Van De Mereyt op twee en Hoste Chloé met Fioco op de derde plaats.

Bij de Pony's grote maat zullen we 25 combinaties aan het werk kunnen zien tijdens de finale. De top 3 van de eindranking is als volgt: De Neve Auke met Hutch Thatcher op één, Loos Jade met Bon Jovi op twee en Callewaert Alexy met Quint Van De Groenheuvel op de derde plaats.

De volledige eindstanden kan je via de onderstaande links terugvinden. 

 

  • Ruiters die in het GOUD gemarkeerd staan, hebben een selectie voor de finale tijdens Jumping Mechelen 2019.
  • Ruiters die in het LICHTGROEN gemarkeerd staan, zijn extra geselecteerd aangezien een andere ruiter in hun proef 2 klassementen heeft behaald.
  • Ruiters die in het ROOD staan, hebben een dubbele selectie en moeten nog kiezen en doorgeven via mail naar eline@vlp.be met welk pony/paard ze de finale zullen rijden. Afhankelijk daarvan, indien het over 2 proeven heen is,  kan er nog een extra ruiter in de afgemelde proef geselecteerd worden. Deze ruiters worden hiervan telefonisch op de hoogte gebracht.

In de finale rijden 40 pony’s en 30 paarden (verdeeld over 2 reeksen) tegen elkaar voor een plaats in de superfinale. Hiervan bereiken slechts 8 pony’s en 8 paarden (verdeeld over 2 reeksen) de superfinale. Tijdens de superfinale strijden deze voor de eerste plaats.

      •   Eindranking Pony KM
      •   Eindranking Pony GM
      •   Eindranking Paard 85cm
      •   Eindranking Paard 105cm

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV / VLP
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: