Nieuwsoverzicht

Nationaal

Finale SBB Competitie voor Jonge Paarden Genk - SPRINGEN: Nick Adriaensen met eigen fokproduct bij de zesjarigen - Lennerd Jochems op één en twee bij de vijfjarigen

25 juni 2018

De Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden, ingericht door LRV Genk, op de terreinen van Sentower Park te Opglabbeek bracht de beste paarden van de voorbije SBB Competitie voor Jonge paarden aan de start. In 2018 namen 811 paarden deel aan de springwedstrijden. In de dressuurwedstrijden waren er dat 146.  


Zesjarigen springen: Nick Adriaensen met de thuis gefokte Mistique van de Middelstede 

Nick Adriaensen is er al heel vaak dicht bij geweest. Bij een nationaal erelint … Tot nu toe lukte het voor de ruiter van LRV Rijkevorsel nog niet om een nationale titel te grijpen. Daar kwam op de laatste zondag van juni, traditioneel voorbehouden voor de Nationale Finale van de SBB Competitie voor Jonge Paarden, verandering in. Met de thuisgefokte Mystique van de Middelstede heeft Nick een bijzonder competitief paard en dat toonde de dochter van Emerald van ’t Ruytershof ook in de barrage. Ze was niet de allersnelste van de 24 barragekandidaten, maar ze was wel de snelste van de acht paarden in de barrage die konden foutloos blijven. Mystique van de Middelstede is een dochter van de bekende merrie Queen s’Azur van de Middelstede (Azur de Paulstra x Narko II). In 2012 gaf de merrie via Embryo-transplantatie drie veulens, deze Mystique is er daar één van.  In totaal gaf deze merrie die in 2016 overleed, twintig veulens waaronder Torinto van de Middelstede (v. Remondo), Domino van de Middelstede (v. Thunder van de Zuuthoeve) en de BWP goedgekeurde Oxford van de Middelstede (v. Bisquet Balou C). 

Top vijf voor BWP-paarden 

De tweede plaats ging naar Ruben Lannoo (LRV Pittem) met Masetto (Cayenne van de Heffinck x Contact van de Heffinck). Deze Masetto is een fokproduct van Johan Lannoo uit Pittem. Yoren  Maes (LRV Weelde Ravels) reed naar een derde plaats met M’Orange M (v. Emerald van ’t Ruytershof x Tamara). Deze BWP’er werd gefokt door Line en Yoren Maes uit Weelde Ravels.  Carmen Moors (lRV Mpopertingen reed haar Majoor van de Moorkeshoeve (Nabab de Rêve x Concorde), een fokproduct van Anaud Moors uit Eigenbilzen, naar de vierde plaats voor Toon Janssens (LRV Meerhout) met Mecho van ’t Kiezelhof (Echo van ’t Spieveld x Puccini), een fokproduct van Ludo Janssens uit Meerhout. 

6 - BOSSAERTS NICK – BROECHEM - HEDJAZ DK Z – v. HOOCH DK
7 - STORME GEERT – WESTKAPELLE - MADONNA VAN DE PEREBOOM – v. ICERO Z568000
8 - THIRY BEN – ORSMAAL - CASPER DE SAINT'A – v. CALVARO
9 - STOFFELEN TOM – PULDERBOS - MEZOETJE – v. THUNDER VAN DE ZUUTHOEVE
10 - ANTHONISSEN BART – BEERSE - MISTER GREY CASTANOO – v. ZIROCCO BLUE VDL 


Straffe Lennerd Jochems bij de vijfjarigen


Bij de vijfjarigen sprongen 36 combinaties naar een barrageplaats na twee foutloze omlopen. Negentien combinaties bleven foutloos in de barrage. Daarin was Lennerd Jochems van LRV Rijkevorsel de foutloze met Noortje S (Dakar VDL x Emilion). De fokker van Noortje is Louis Sips uit Brecht. Noortje is de stalgenote van Nieke S (Carrera VDL x Wendekreis). Nieke was een fractie minder snel dan Noortje, het leverde haar onder het zadel van Lennerd Jochems een tweede plaats op. Een bijzonder straffe prestatie van Lennerd Jochems die zich op 126 combinaties op één en twee wist te plaatsen. Thuisruiter Toon Clemens (LRV Genk) sprong naar een derde plaats met Nubick van het Mettenhof (Kannan x Sandro Boy). Jan Stoffelen (LRV Minderhout) en Napoli van de Looise Heide (v. Diarado) sprongen naar de vierde plaats voor Domien De Swert met Nutella van ’t Boschveld (Elvis Ter Putte x Calido). 


6 - BARTHOLOMEEUSEN WIM - SINT LENAARTS – v. NIKITA VAN DE LEEUWERK - ZAVALL-VDL
7 - VAN VRECKOM EVELYNE - NIGHT STAR VD – v. I AM MOERHOEVE'S STAR
8 - MOLS FRAN – BROECHEM - NOORTJE VAN HET HOUTERHOF – v. EMERALD VAN 'T RUYTERSHOF
9 - KOOREMANS RAF – MERKSPLAS - IN TIME – v. BISCAYO
10 - MEURRENS SOFIE – LUBBEEK - NEW-LIVIA VAN 'T ROTH – v. NONSTOP


Jorich Spits en Okky Blue winnen bij de vierjarigen

37 combinaties sprongen een dubbel foutloos parcours bij de vierjarigen. Daarvan waren er 31 van BWP-signatuur. Deze foutloze BWP’ers werden beoordeeld op stijl en aanleg. Okky-Blue S (Zirocco Blue x Emilion) kreeg van de vakjury de meeste punten. Ook deze Okky Blue is een fokproduct van Louis Sips uit Brecht. Jorich Spits van LRV Merksplas zat in het zadel van dit talentvolle springpaard.

Resultaten van stijl/aanlegtest in bijlage - Alle resultaten

Auteur: Kris Van Steen / Hippofoto
Bron: LRV
Copyright foto: Kris Van Steen
Deel dit bericht: