Nieuwsoverzicht

Nationaal

Finale AVEVE Eventing Cup pony’s Minderhout - Jef Sutherland is nieuwe nationale kampioen in Reeks 5

29 april 2018

Jef Sutherland van LRV Broechem is de nieuwe LRV Eventingkampioen bij de pony’s in de hoogste reeks. Jef won in de Blauwbossen te Minderhout het regelmatigheidscriterium van de AVEVE Eventing Cup en dat leverde hem een groen-wit kampioenenlint en eeuwige roem op. In het dagklassement reed Jef en zijn Espoir (v. Ten Ankers Jerolianca) naar de tweede plaats, maar dat leverde hem genoeg punten op, om naar de eerste plaats in de eindstand op te rukken.  De eerste plaats in het dagklassement was voor Louise Van Dijck met Gassman “B” van het Juxschot (v. Benetton) van LRV Gierle.

In Reeks 4 ging de dagzege naar Linde Verbist van LRV Heist op den Berg met Allegro (v. Justice H.R.). Het kampioenenlint voor de eindzege in het regelmatigheidscriterium was voor Ellen Van Massenhove van LRV Torhout die met Poulab een tweede plaats haalde tijdens de finale in Minderhout. Dat leverde haar voldoende punten op voor het groen-witte kampioenenlint.

In Reeks 3 voor D-pony’s reed Nisse Van Gorp (LRV Gierle)  naar dagwinst met Mekador va, de Everbeursehoeve (v. Gero van de Vondelhoeve). Ook Lien De Dycker (LRV Vissenaken Glabbeek) en haar Gitta van het Avenhof (v. Berkhof’s Billboard) was in een begenadigde dag en reed naar de overwinning in de Blauwbossen. Hetzelfde gold voor Emilie Moris (LRV Itegem) met Oregon van de Bartvelden (v. Eternity van de Bartvelden). In reeks 3 voor C-pony’s was er goud voor Liesl Heylen (LRV Herenthout) en haar Twix. Zij haalde meteen ook het kampioenslint voor de eindoverwinning in reeks 3 voor C-pony’s. In reeks 3 voor D-pony’s was die eer voor Lien De Dycker en haar Gitta van het Avenhof.

In reeks 2 was Laura Blommaert (LRV opwijk) de sterkste in Minderhout. Met haar Ponyhoeve Parel (v. Dyle Dove) won ze zowel het dagklassement als de het regelmatigheidscriterium van de AVEVE Eventing Cup voor Pony’s.

In de reeks voor de allerkleinste pony’s was het goud voor dagwinst en het erelint als Nationaal Kampioene voor Febe Bosschaerts (LRV Lille) met Spirit Bonfire.

 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Jef Sutherland en Espoir