Nieuwsoverzicht

Nationaal

Emma Van Doorslaer is de nieuwe Antwerpse provinciale Indoorkampioene in D-midden - Axl Van Deynze wint stijlrijden

04 maart 2019

19 combinaties kwamen aan de start van de klasse D-Midden op het Antwerpse Provinciale LRV Indoorkampioenschap in Rijbaan Kraaienhorst te Brecht. Daarvan gingen er zeven naar de barrage. In die barrage slaagden er drie combinaties in om de nul op het bord te houden.  De snelste was Emma Van Doorslaer (LRV Pulderbos) met Ottawa v/h Verbrandgoed (v. Cadet). Evelyne Franken (LRV Wuustwezel) reed naar het zilver met Imagine (v. Emmickshoven’s Diego)  en naar het brons met Reichgraf-Drum van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran).  Bo Declerq (LRV Broechem) sprong met Champion’s Double naar plaats vier, voor Febe Breugelmans (LRV Westerlo) met Galant of the Forest. 

In het stijlrijden was het erelint Axl Van Deynze (LRV Broechem) met Condor. Emma Van Doorslaer pakte zilver en Merel Braspenning (LRV Wortel) reed met stijl naar brons met haar Parco van ’t Hollandhof (v. Berktzicht Jekilja).

C-Midden

In de klasse C-Midden was Marie Van den Bruel (LRV Hest op den Berg) aan het feest. Ze bleef met Pacienda Drum vh Juxschot (v. Lars van de Groene Heuvel) als enige foutloos. Joppe Van Hoeck van LRV Sint-Lenaerts sprong naar de tweede plaats met Summer. Jonas Van Dijck en Cassius D.J. (v. Calimero) pakte een derde plaats.

In het stijlrijden was het goed voor Jonas Van Dijck. Kobe Van Raemdonck (LRV Broechem) sprong naar de tweede plaats met Pesoa van Blommerschot (v. Rakker L). Marie Van Den Bruel reed naar de derde plaats.

B-Licht

De reeks B-Licht staat altijd garant voor een spannende barrage. Maar liefst zestien combinaties bleven foutloos in het basisparcours. Twaalf daarvan bleven ook foutloos in de barrage. U begrijpt meteen dat er snel gereden moest worden om met het lint naar huis te kunnen rijden.  Ben Godrie (LRV Meerle Meerseldreef) was de snelste. Hij won dankzij een bijzonder snelle barrage met zijn Carina (v. Ducat). Florian Van Raemdonck (LRV Broechem) was met zijn Lelie van de Delthoeve (v. Ten Ankers Bileander) twee seconden minder snel dan de winnaar. Rune Steven (LRV Loenhout) sprong met Otje SS van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve) naar plaats drie. Een dag eerder werd deze pony nog gehuldigd met de Ereprijs Remi Snoeys tijdens de Nabor cup op basis van de prestaties van Otje tijdens het afgelopen wedstrijdseizoen. Pieter-Jan Anthonissen (LRV Beerse) en Fair Faith (v. Caspershof’s Edd) sprong naar de vierde plaats. Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) werd vijfde met Bella.  

In de Stijl-wedstrijd was het goud voor Leonie Moris (LRV Itegem) met Juanto (v. Cadet). Renée Caers (LRV Lichtaart) reed naar zilver en brons met respectievelijk Oelala Golden H (v. Goldfinger) en Queeny van het Rozendaelhof (v; Goldfinger). Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) pakte met Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt) een vierde plaats. Fleur Volckaerts sprong naar de vijfde plaats met Parmante (v. Rakker-L).

C & D-Licht

In de klasse C-Licht was de overwinning in de Barema-A-wedstrijd voor Lio De Cock (LRV Herenthout) ùet Quelle Dame vd Vogelzang (v. Amedijk’s Idool). In het stijlrijden waren de meeste punten voor Julie Van De Voorde (LRV Heist op den Berg) met Scarlett van het Klavertje (v. Kanshebber).  In de reeks D-Licht won Merel Braspenning de barrage met haar Nijoux van ’t Achterhof (v? Emmickshoven’s Diego). Het stijlrijden was voor Emma Van Kerckhoven (LRV Heist op den Berg) met haar Pepper Daisy van de Goorhoeve (v. Vedet van de Vondelhoeve).

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Hanne Fockaert
Deel dit bericht:   

Emma Van Doorslaer in de prijsuitreiking D-Midden barema A