Nieuwsoverzicht

Nationaal

De kalender van de Jeugd Cup 2018 is er al!

19 september 2018

De werkgroep Jeugdcup Stijlrijden LRV/VLP is er dit jaar snel bij! De nieuwe kalender 2018 is gekend! De eerste wedstrijd gaat van start op 26 september in het Hippisch centrum te Massenhoven en wordt gevolgd door nog 6 selectiewedstrijden, de halve finale in Oud Heverlee en de finales op Vlaanderens Kerstjumping in Mechelen.

De Jeugd Cup is een circuit dat de aandacht van schoolgaande ruiters en amazones wil sturen naar sporttechnisch juist en stijlvol jumping rijden en dit met aandacht voor het welzijn en de goede verzorging van het paard. De Jeugd Cup staat open voor (pony-)ruiters en amazones aangesloten bij VLP en/of LRV of je kan deelnemen vanuit je school met een dagverzekering. De maximumleeftijd is 21 jaar worden in 2018.

De Jeugd Cup is een samenwerking tussen LRV en VLP. Het is een concept dat wedstrijden stijlspringen aanbiedt met als orgelpunt een selectie voor deelname aan de finale op Jumping Mechelen.

De Jeugd Cup is toegankelijk voor ruiters van het basis- en secundair onderwijs, inclusief leerlingen van scholen met paardenopleidingen of specialisatiejaren.

Zowel leden als niet-leden van door Sport Vlaanderen erkende sportfederaties kunnen deelnemen aan de Jeugd Cup. Niet-leden dienen zich wel door middel van een beperkte bijdrage te verzekeren. Deze verzekering is enkel geldig per wedstrijd van de Jeugd Cup waar men voor inschrijft. Lees meer en ontdek de kalender 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV /VLP
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht: