Nieuwsoverzicht

Nationaal

Danny Loos wint derde opeenvolgende provinciale indoortitel

25 februari 2019

Danny Loos van LRV Overpelt wint in de provinciale titel in LRV Limburg met zijn Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Rêve). Danny was de enige van de zes barragekandidaten die foutloos kon blijven, het leverde hem meteen een derde opeenvolgende provinciale indoortitel op in de klasse Zwaar.  Inge Pieck van LRV Lummen en haar Falko van Rocherath (v. Nonstop) reed naar de tweede plaats, voor nationaal outdoor-kampioen Steven Konings van LRV Riksingen met Fidel (v. Nonstop). Ingriet Ramaekers van LRV Bocholt sprong naar plaats vier en vijf. Met Lady Z (Landor S) werd ze vierde met Cavici Z (v. Cavaggio), werd ze vijfde voor Carmen Moors met Majoor van de Moorkeshoeve (v. Nabab de Rêve).

In de klasse midden was het erelint voor Ann Grevendonck van LRV Lommel met Kadans-L (v. Namelus-R). Carmen Moors (LRV Mopertingen) pakte zilver met Nelson van de Moorkeshoeve (v. Elvis ter Putte). Nick Vranken reed met Maartje van het Heidehof naar de bronzen medaille.

In de L-klasse was het goud voor Gitte Wuyts van LRV Bree met Iblesse van de Dijkhoeve (v. Triomphe de Muze). Lieze Maesen van LRV Bree pakte zilver met Necadeau van ’t Gelutt (v. Okidoki van ’t Gelutt Z) voor Leen Geysen (LRV Stevoort) met Let’s Go v/h Yzeren Lindenhof (v. Heros v/h Ijzeren Lindenhof).  In de klasse Beginnelingen was er winst voor Raf Houben (LRV Herk De Stad)  en Caro van het Farasohof Z (v. Caretino Z).  Ruben Houben reed naar de tweede plaats met Oakley van de Zavel (v. Thunder van de Zuuthoeve) voor Yari Geyskens (LRV Overpelt) met Orinta L (v. Joop 111). Het stijlrijden in de klasse Beginnelingen was ook voor Danny Loos met Obi-Wan Kenobi (v. Inshallah de Muze). Mirthe Van De Bosch (LRV Peer) en Hapiness.E. (v. Van Gogh) reden naar plaats twee voor Ann Tielen van LRV Meeuwen. 

Het teamspringen dat voor het eerst werd georganiseerd ging naar de zussen Leen en Els Geysen van LRV Stevoort. Zij lieten alvast zien dat ze de juiste vorm te pakken hebben voor de nationale indoorkampioenschappen op zondag 10 maart in de Ruiterschool te Oud-Heverlee.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Linda Van Gansewinkel
Deel dit bericht: