Nieuwsoverzicht

Nationaal

Bart Hermans volgt zichzelf op als Nationaal Kampioen Eventing LRV

08 april 2019

Bart Hermans is de vijftigste opvolger van Alfons Pauwels die in 1968 de allereerste Finale van de AVEVE Eventing Cup, toen nog ‘de nationale cross’ won.  De nu negentigjarige Alfons Pauwels is een icoon in LRV geworden. Bart Hermans van LRV Kasterlee is stilaan op weg om dat ook te worden.  Bart verlengde zijn titel van Nationaal Eventingkampioen met zijn Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro) door van start tot finish aan de leiding te staan. Hij kwam als leider uit de dressuur. Bleef aan de leiding na de cross-country en hield stand in het afsluitende springen, al bleef het tot de laatste sprong spannend. 

Voor die spanning zorgde in de eerste plaats, Wouter De Cleene van LRV Minderhout met Boy (v. Bettel XX). Hij zat meteen in het spoor van Bart na de dressuur. Bleef foutloos in de cross en kreeg uiteindelijk net als Bart één fout in het springen. De Europese kampioen van Tongeren 2017 reed naar een knappe tweede plaats in moeilijke omstandigheden. Dat is waarschijnlijk alleen maar aan echte topsporters gegeven. Ook Dirk Smeets van LRV Riksingen reed een knap kampioenschap. Het leverde hem en zijn Icarus de Casmir (v. Casmir) een bronzen medaille op. Plaats vier ging naar Lore Poelmans. In 2014 won Lore met haar Camelot van het Strateneinde (v. Up to Date). Ondertussen heeft ze met Hermes van het Strateneinde (v. Massimo) een tweede troef in de hoogste LRV-eventingreeks.  De vijfde plaats ging naar Michiel Arnauts van LRV Lummen met Hermes van het Hazepad (v. Wunder Boy van de Zuuthoeve).

In de klasse Midden ging de zege Gauke Simons (LRV Wuustwezel) met Hasta la Vista. Het zilver was voor Ronny Smet (LRV Kieldrecht Vrasene) met Messie vh Eikelhof (v. Breemeersten Crescendo). Kris De Wandel (LRV Kalken) en Marion van de Perelaar (v. Spender S) reden naar de derde plaats. Kristien Both (LRV Geetbets) pakte een vierde plaats. Plaats vijf was Jelle Cosijns (LRV Erpe Mere) met Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos).

In de klasse Licht was er goud voor:

  • Lander Van Den Broeck (LRV Grobbendonk) met Word for Word (v. Joyrider)
  • Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) met Borushka (v. Lord Z)
  • Sven Grouwels (LRV Langdorp) met Its’ Me (v. Karioka del Follee).

In de B-reeks gingen de groen-witte erelinten naar:

  • Dorien Mombaerts (LRV Geetbets) - Iraya-V
  • Johan Janssens (LRV Sint-Gillis-Waas) - Grand-Cru vh Gavershof (v. Warkant van ’t Gestelhof)
  • Eva Bernaert (LRV Kieldrecht -Vrasene) - Jifke van de Vrijenakker (v. Quincy)
  • Sarah Vandenzavel (LRV Riksingen) - Celeste

LRV De Eburonen Vechmaal is niet de grootste rijvereniging als we op het aantal leden mogen afgaan, maar de Limburgse vereniging zette andermaal een hele mooie organisatie neer in een prachtig kader. Meer dan 150 vrijwilligers hielpen maandenlang mee aan het welslagen van deze dag. Ze zijn daar helemaal in geslaagd.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Kris Van Steen
Deel dit bericht: