Nieuwsoverzicht

Nationaal

Bart Hermans pakt zilver met een gouden rand op EK voor Landelijke Ruiters in Westerstede

04 augustus 2019

Bart Hermans is een uitzonderlijke ruiter, bovendien gezegend met stalen zenuwen. Foutloos blijven betekende voor Bart minstens zilver. Misschien goud. Na de dressuur en de cross-country stond Bart op exact evenveel punten als de Duitse amazone Antje Schöniger die als voorlopige leider aan het springen begon. Drie seconden dichter bij de ideale cross-countrytijd brachten haar op de eerste plaats. Bart reed Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro) naar een foutloos parcours. Fantastische prestatie! De nummer één in het klassement Antje Schöniger deed dat ook. ..

Zilver met een gouden rand voor de beroepsmilitair / topruiter / topkerel van LRV Kasterlee. Met heel veel credits ook voor zijn vrouw, eigenaar en groom Stefanie Vercammen die Gorki tot in de springklasse Midden reed.

Tweede Belg in Westerstede werd Raf Steegmans van LRV Genk op de twaalfde plaats. Thomas Smeyers (LRV Grobbendonk) reed Indezz knap naar de 28e plaats. Sven Grouwels reed naar plaats 39 met Fenner en Lore Poelmans (LRV Vorselaar) kwam één plaatsje lager uit met Camelot van het Strateneinde. Dirk Smeets LRV Riksingen reed Icarus de Casmir naar een 42e plaats.

Antje Schöniger (Duitsland) pakte goud met FST Schoengreens Quebec, voor Bart Hermans en de Oostenrijkse amazone Lea Siegl met Fighting Line. Duitsland wint voor team Groot-Brittanië en Oostenrijk. 

Het team bleef na het springen op de zesde plaats. In de volgende Equitime krijgt u alvast een reactie van de kersverse vice-kampioen van de Landelijke Ruiters.

Voor meer info, klik hier

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Kris Van Steen
Deel dit bericht: