Nieuwsoverzicht

Nationaal

BWP’ers boven op SBB-Competitie voor Jonge Paarden LRV Geetbets

17 mei 2018

LRV Geetbets stond graag in voor de organisatie van de twee Brabantse manches van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Brabant. Met het Woutershof in Kuringen vond LRV Geetbets een ideale locatie. Dat vonden de deelnemers ook want  in elke reeks kwamen een groot aantal jonge paarden aan de start. Tachtig zesjarige springpaarden kwamen in actie op Onze Heer Hemelvaart. Daarvan bleven er 23 dubbel foutloos. In de barrage lukte dat opnieuw voor negen combinaties. Opvallend: Veel BWP-paarden in de top-tien. De snelste van die ‘nulfouters’ was Morgana van de Looise Heide ( Eldorado van de Zeshoek x Flamenco Desemilly), Jan Stoffelen stuurde de merrie die gefokt werd bij BVBA Eyskens-Stessens naar winst voor Bart Anthonissen (LRV Beerse) met Mister Grey Castanoo (Zirocco Blue VDL x Cinton) een fokproduct van Gerd Wauters uit Merksplas.  Mathias Lenaerts (LRV Pulderbos) maakte met Anna-Belle D’Eres Z (v. Anaconda Z) het podium volledig Kempisch. Jordy Verboven (LRV Meldert) pakte een vierde plaats met Mialani van de Oude Hoeve (Zilverstar x Quistello – fokker Eric Verboven). De vijfde plaats was voor Stef Bossaerts van LRV Broechem met Monaco Optimus (v. Kannan x Jaleo du Defe Y).  

Drie dagen later bleven 22 combinaties dubbel foutloos. Voor zes combinaties lukte dat ook in de barrage. Van die zes was Carmen Moors (LRV Mopertingen) de snelste. Ze won met de thuis in Eigenbilzen gefokte Majoor van de Moorkeshoeve  (Nabab de Rêve x Concorde). Stef Bossaerts reed met Mr. Jones (I’m Special de Muze x Vertigo Saint Benoit – fokker: Tim Van Brandt uit Pulle), naar de tweede plaats. Koen Geerits (LR V Bree) sprong naar de derde plaats met Maartje van het Heidehof (Toulon x Nonstop – fokker: Jos Franken uit Neerpelt). Nick Dekkers sprong Hawliet (v. Namelus R) naar de vierde plaats voor Tom Stoffelen (LRV Minderhout) met Madam + (Inshallah de Muze  x Action Breaker – fokker: Raf Vinck uit Wommelgem). Ben Thiry (LRV Orsmaal) sloot het rijtje foutlozen met Casper De Sain’A (v. Calvaro).

Bij de zesjarige dressuurpaarden was Inez Verschooten (LRV Kortenaken) gedurende de twee dagen de beste in de LRV-reeks met haar thuis in Waanrode gefokte BWP-merrie Miss Nessie van ’t Hoverhof (Aaron x De Niro).  In de Open-reeks was er goud voor Pieter Foets (LRV Grote Brogel) met Marieke vh Kolisbos (Special Agent Amour x Krack C) op donderdag. Op zondag moest Pieter tevreden zijn met de tweede plaats. Het goud was dan voor Mieke Dries met Golddream van de Kempenhoeve (v. Jazz). 

Bij de vijfjarigen was er in de LRV-reeks dubbel goud voor Caroline Raskin (LRV Stevoort) met Idool Lita SW (v. Charmeur). In de Open-reeks was er op donderdag goud voor Celine Swinnen (LRV Hechtel Eksel) met Igor (v. Chirlon). Op zondag won Birgit Ceuleers (LRV Kortenaken) met de BWP-merrie Noortje van ’t Rommersum (Special Agent Amour x Voltaire – fokker: Els Beckers uit Zoutleeuw).  In de reeks voor vierjarige dressuurpaarden was het goud in de LRV-reeks twee keer Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) met de door Jos Joorter en Ulrike Rahn gefokte Onira van het Veerpont (De Niro x Gribaldi).  In de Open-reeks was het goud op donderdag voor Lily Vansweevelt (LRV Kortenaken) met Only Special van den Bruel (v. Special Agent Amour). Mieke Dries en Orofino van Kempenhoeve (v. Escolar) wonnen op zondag.

Uitslagen

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Jan Stoffelen won bij de zesjarigen op Geetbets I