Nieuwsoverzicht

Nationaal

AVEVE Eventing Cup Zoersel: Bijzonder sterke Louise Van Dijck in reeks 5

29 oktober 2018

Mooie cross, gezelligheid, niet te onderschatten hindernissen, veel zon, maar koud en terechte winnaars. Dat is de samenvatting van een dag LRV-pony-eventing in de Zoerselse bossen en weiden rond het oefenplein van de plaatselijke LRV-ponyclub. 

In de hoogste reeks (5), twee van de zeven combinaties er in om zonder hindernisfouten rond te komen. Bij die twee was ook Louise Van Dijck met haar schimmel Gasmann ‘B’ van het Juxschot (v. Benneton “V”. Ze was als absolute leider uit de dressuur gekomen en ze behield die positie ook na het springen en de cross. Slechts 5.2 strafpunten tijd, kwamen er op haar rekening na de cross. Met een voorsprong van bijna 25 punten op de nummer twee was de zege voor de amazone van LRV Gierle dus oververdiend. Brik Van Gorp, ook van LR5V Gierle reed naar de tweed plaats dankzij een sterke prestatie in de cross met zijn Tullyboy Flight (v. Callowfeenish Grey). Francies Vackier van LRV Ardooie mocht met Mageno als derde mee op het podium.

In reeks 4 moest er ook geconcentreerd gecrost worden, want ook hier had de parcoursbouwer een stevige cross neergepoot. De eerste plaats in ring 11 ging naar Jonie Van Den Weygaert met Indiana. Chloë De Roo reed (LRV Merelbeke) reed naar zilver met Happyness, voor Lotte Dujardin (LRV Eksaarde Doorslaar). Laurens Vackier (LRV Ardooie) pakte een vierde plaats voor de plaatselijke amazone Caroline Van Rossum met Kalando ‘E’ vh Juxschot. In ring 10 was de overwinning voor de West-Vlaamse Emma Degroote (LRV Torhout) met Newon vh Strateneinde (v. Berktzicht Jekilja). Luna De Swaef (LRV Kerksken) reed haar Siska naar de tweede plaats voor Amelie Maes (LRV Ardooie) met Kwarto.  Zita Peeters (LRV Kontich) werd knap vierde voor Reno Geerts uit Herenthout.

Zie bijlage voor de uitslagen

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht: