Nieuwsoverzicht

Nationaal

AVEVE - Eventing Cup Moerbeke-Waas: Louise Van Dijck eerste winnares van 2018

26 maart 2018

Op 17 en 18 maart was LRV Moerbeke Waas gastheer voor de eerste eventing-wedstrijd in het kader van de AVEVE-Eventing Cup, van 2018. Het was bijzonder koud aan de Pereboomstraat in Moerbeke, maar LRV Moerbeke Waas had wel voor een ideale bodem en een mooi crossparcours gezorgd.

Op zaterdag kregen de pony’s al een kans om kennis te maken met het nieuwe parcours. In de hoogste reeks (reeks 5) ging het allereerste eventing-goud van 2018, naar Louise Van Dijck van LRV Gierle, met Gasmann “B” van het Juxschot (v. Benneton). Julie Sutherland van LRV Broechem en haar Espoir (v. Ten Ankers Jerolianca) reden naar de tweede plaats in de dressuur en daar bleven ze ook na cross en springen. Julie pakte ook de derde plaats met haar Kairo “E” vh Juxschot (v. Eternity van de N. Ranch).  In reeks 4 was er goud voor broer Jef Sutherland (LRV Broechem) met Orchid’s Bart en voor Amber De Vriendt van LRV Kerksken met Lotus.

Op zondag kreeg  LRV-Moerbeke Waas, combinaties van de reeksen Aspiranten, Beginnelingen en Licht op bezoek. In de hoogste reeks Licht, was er goud voor de Nederlandse amazone Harte Hasselbach met Experience CS, voor Steven Martens van LRV Brakel met Dalida van ‘t Martenshof, Wouter Vereycken van LRV Kontich met Hope van het Heidehof (v. Quilhanet) en Bjorn Van Uytvanck (LRV Eksaarde Doorslaar) met Alien C (v. Codex).   

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Louise Van Dijck - Gassman B vh Juxschot