Nieuwsoverzicht

Nationaal

AVEVE Eventing Cup Maarkedal - Julie De Bolle wint klasse Zwaar - Julie Sutherland wint reeks 5 Pony's

10 april 2018

LRV Maarkedal organiseerde voor het eerst een manche van de AVEVE Eventing Cup en het werd meteen een top-organisatie midden in de Vlaamse Ardennen.  De klasse Zwaar ging naar Julie De Bolle van LRV Affligem met haar Calipso vh Vitseroel (v. Virus de Laubry).  Donna Vanhee (VLP) reed naar plaats twee, voor Joachim Clompen (LRV Haaltert) en Chirana Z (v Coriano Z) en Bart Sonck (LRV Ninove) met Catoo (v. Sheyenne de Baugy).

In de klasse Midden was er goud voor Jelle Cosijns van LRV Erpe Mere met Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos). Koenraad Lauwereys (LRV Vollezele) reed met La Una (v. Chacco-Blue) naar de tweede plaats voor Mathias Naert van LRV Gavere met Jannes van ’t Spoel (v. Filmstar).  In de L-reeks was er goud voor thuis-amazone Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) met Borushka (v. Lord Z) en voor Bart Van Mulders (LRV Ninove) met Blue Lagoon (v. Nekton).

Op zaterdag crossten de pony’s al over de glooiende heuvels in Maarkedal, waar het publiek de combinaties dankzij oa. de hoogteverschillen zo goed als overal kon volgen. In de hoogste reeks was de overwinning voor Julie Sutherland (LRV Broechem) met Kairo “E” van het Juxschot (v. Eternity van de N Ranch). Milan Van Den Broeck (LRV Gierle) pakte zilver met Nieke Meerbergen. Mirthe Van Dijck van LRV Rijkevorsel en haar Lars (v. Le Matslo) reden naar een bronzen medaille.  In reeks vier was er goud voor Francis Vackier van LRV Ardooie met Mageno.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be en LRV Maarkedal
Deel dit bericht: