Nieuwsoverzicht

Nationaal

AVEVE Eventing Cup Lummen – Jessie Thewissen wint generale repetitie voor Nationale Finales AVEVE Eventing Cup

23 april 2018

Lummen – De klasse Zwaar van de laatste eventingwedstrijd,  voor de afsluitende  Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup in de Minderhoutse Blauwbossen, ging naar de Limburgse Jessie Thewissen (LRV Riksingen), met haar Guggi van de Bakkershoeve (v. Bufero van Panishof). Jessie en Guggi kwamen als derde uit de dressuur maar een foutloze cross – met lichte tijdsoverschrijding – en een foutloos springparcours, brachten haar naar de eerste plaats.  Tim Ooms van LRV Mol Achterbos en Kyba van de Jomaheide (v. Cassanova) reden naar de tweede plaats voor de snelle Joachim Clompen  (LRV Haaltert), die  met Chirana Z (v. Coriano) het dichtst in de buurt van de ideale tijd kwam. Sven Grouwels (LRV Langdorp) reed naar het brons met Fenner (v. Randel Z) voor Luc Boonen (LRV Geel Ten Aard) met Addo.

In de klasse Midden was de cross country selectief en bepalend voor de einduitslag. Peter De Backer (LRV Bassevelde) en zijn Visaura van ’t Krekenhof (v. Via Veneto) bleven foutloos in cross en jumping en pakten de dagoverwinning. Charlotte Baeken (LRV Oud-Turnhout) en Golden-Action v/d Vijfheide (v. Action Breaker) reed naar plaats twee. Ben Kennes (LRV Kontich) pakte een derde plaats met Free Spirit van Wittenberg (v. Camus).

In de klasse Licht waren er overwinningen voor Kris Geeroms (LRV Haaltert) met Daruso Edel Z, Hanne Moons (LRV Molenbeersel ’t Hasselt) met Cartoon van de Molenhoek (v. Casmir Z), Jordy Climan (LRV Kalmthout Achterbroek) met Caros van de Kapel (v. Zucchero) en Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) met Borushka (v. Lord Z).

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Jessie Thewissen