Nieuwsoverzicht

Nationaal

AVEVE Eventing Cup: Europees kampioen Wouter De Cleene wint in Meldert

29 oktober 2018

rwijl één van de kleinkinderen in Zoersel nog de dressuur op de ponyeventing in Zoersel aan het rijden was, haastte de familie De Cleene zich van Zoersel naar het Limburgse Meldert om er Wouter De Cleene (LRV Minderhout) de klasse Zwaar te zien winnen met Boy (v. Betel XX). De Europese kampioen was als vierde uit de dressuur gekomen, maar klom naar de eerste plaats dankzij een foutloze cross en een foutloos springparcours. Laurine Thijs (LRV Houthalen) reed naar een bijzonder knappe tweede plaats met Champagne Pia Z. Nationaal kampioen Bart Hermans pakte de bronzen medaille met Gorki van de Perdjeshoeve. Twee fouten in het afsluitende springonderdeel stonden een beter klassement in de weg. Joachim Clompen (lRV Haaltert) en zijn snelle Chirana Z (v. Coriano Z) pakten plaats vier, voor Peter De Backer (LRV Bassevelde) met Visaura van ’t Krekenhof (v. Via Veneto). 


In de klasse Midden was Kobe Malisart  (LRV Merksplas) met Jaguar (v. Muscaris d’Ariel) de sterkste van 28 combinaties. Tim Cordemans (LRV Haasrode Blanden) reed naar zilver met Gazelle van het Pallieterhof (v. Denver). Matthias Naert (LRV Gavere) en zijn Jannes van ’t Spoel (v. Filmstar) pakten brons voor Luc Rens (LRV Herselt) en Lore Leemans (LRV Weelde Ravels). 


In de L-reeks was er goud voor Danny De Rijck (LRV Tessenderlo Schoot), voor Lore Leemans (LRV Weelde Ravels) en Lisa Dhaenens van LRV Maarkedal. 

Alle resultaten - zie bijlage 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Wouter De Cleene - Boy