Nieuwsoverzicht

Nationaal

Steven Decock en Farah van ’t Heerenveld grijpen West-Vlaamse Indoortitel

27 februari 2018

Decock S-LRVI15X0825LRV Torhout organiseerde de Provinciale LRV-Indoorkampioenschappen van LRV West-Vlaanderen in de Flandria Ranch. Voor het West-Vlaams Indoor-kampioenschap, worden de plaatsen van de voormiddag samengeteld. Wie daarbij de laagste score haalt is de nieuwe provinciale kampioens. In geval van een ex aequo is de namiddag doorslaggevend.

In de voormiddag reden Steven Decock en Farah van ’t Heerenveld (v. Querlybet Hero) (foto) naar de overwinning. Robin Dupon (LRV Ardooie) Breezer van de Roterijhoeve (v. Orlando) en Stive Hoflack (LRV Passendale) met Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper van de Heffinck), reden naar plaats twee en drie. In de namiddagwedstrijd bleven maar liefst zeven combinaties foutloos, op de dertien starters.

Tijdens de barrage op een hoogte van 1m40 gierden de zenuwen nog ééns maar door de keel. Camiel Capoen (LRV Lo Reninge) en Dagano van de Dulfrikshoeve Capoen (v. Upsilon van de Heffinck) maakten indruk met knappe sprongen en de kortste tijd. Goed voor winst in de namiddag Steven Decock had met Farah en Kairo 2 ijzers in het vuur voor de barrage in de namiddag. Kairo van het Speienhof (v. Cardento) mocht de spits afbijten en kreeg een springfout. Met Farah als laatste combinatie in de barrage werd de spanning ten top gedreven, merriemanieren dreigden nog eventjes voor een extra moeilijkheid te zorgen, maar dat karakter gebruikte ze om alle balken te laten liggen! Met een tweede plaats in de namiddagwedstrijd, mocht hij zich zo tot dag – en provinciaal kampioen laten kronen. David Linclau (LRV Pittem) en Kaymakli ter Vlucht (v. Corland Z) reden foutloos naar de 3de plaats.

In de klasse Licht regeren de amazones al een tijdje, een top-drie met enkel amazones is al lang geen uitzondering meer! Deze keer mocht Ann-Sophie Noppe (LRV Ardooie) en Tiara (v. Calvados) de beker in ontvangst nemen. Slim, snel en foutloos bleven zij et voor Siska Lannoo Javeline (v. Cooper van de Heffinck) die overtuigend naar de tweede plaats sprongen. Emma Strubbe (LRV Oedelem Beernem) en Balierina (v. Special D) sprongen naar het brons. .

In de klasse Midden stond een selectief parcours klaar om een selectie te maken. Al lieten de eerste combinaties dat helemaal niet aan hun hart komen, de ene na de andere combinatie sprongen een foutloze omloop. Ruben Lannoo (LRV Pittem) en Luka van de Hazahoeve (v. Cabrio van de Heffinck) reden een barrage uit het boekje, maar dat was net niet genoeg om Robin Dupon (LRV Ardooie) en Jamay van de Roterijhoeve (v. Cooper van de Heffinck) van de overwinning te houden. Robin en Jamay deden het maar liefst twee seconden sneller. Pieter Desimpel (LRV Veldegem Ruddervoorde) en Hyantha van de Mispelaere (v. Wandor van de Mispelaer) reden mooi en foutloos naar de derde plaats.

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht: