Nieuwsoverzicht

Nationaal

Sport en (pony)fokkerij tijdens spannende Nabor Cup

26 februari 2018

Liefst 31 teams 3 BRp-nakomelingen van dezelfde ponyhengst kwamen aan de start van de Nabor Cup in Hippisch Centrum De Moervelden te Ranst. In de reeks kleine Maat 10 teams. In de reeks Grote Maat, 21 teams.

In de reeks Kleine Maat plaatsten acht van de tien teams zich voor de barrage. De snelste foutloze equipe bleek uiteindelijk een team van BRP-hengst Ive van de Delthoeve (v. Ten Ankers Bileander). Het is de eerste maal in de geschiedenis van de Nabor Cup, dat een team van deze ponyhengst de Nabor Cup wint. Voor die overwinning zorgden Lotte Godrie met Oleander van de Delthoeve, op 60 cm., Rune Stevens met Otje S.S. van de Delthoeve op een hoogte van 70 cm. en Inne Van Hoeck met Olala de Keizer op een hoogte van 80 cm. (foto) De tweede en derde plaats waren voor teams van Goldfinger (v. Cadet). Plaats vier ging naar een team van Cadet (v.Berthus). De vijfde plaats ging naar een team van Ten Ankers Bileander (v. Oleander).

In de reeks Grote Maat bleven zes teams foutloos in de barrage. De top-vier zat uiteindelijk heel dicht bij elkaar maar het was het team van Kantje’s Fahran (v. Priory Prickle) die uiteindelijk met de winst ging lopen. Daarvoor zorgden Lien Adriaens met Orlando op 80cm., Caroline Van Rossum met Qualinka “F” van het Juxschot op 90 cm. en Seppe Heylen met Reda Star Drum vh. Juxschot. De tweede plaats was voor een tam van Berktzicht Jekilja (v. Justice H.R.). De derde plaats was voor drie producten van Eternity van de N. Ranch. Plaats vier ging naar een Emmickhoven’s Diego-team. De vijfde plaats was voor een team van Principal Dream vd Delthoeve.

Ereprijs Remi-Snoeys

De Ereprijs Remi Snoeys wordt uitgereikt op basis van de deelname aan de Nabor-cup, de LRV-Indoorwedstrijden en de resultaten op de LRV-tornooien in het voorbije jaar.

Voor 2018 valt de eer in de kleine maat te beurt aan: Chou Chou (v. Ten Ankers Bileander). Deze Chou Chou werd gefokt bij Karin Schrauwen uit Beerse en is op dit moment in eigendom van Jelle Geysen uit Wuustwezel.In de grote maat, gaat de ereprijs naar Mijoux van het Achterhof (v. Principal Dream vd Delthoeve, gefokt bij Marc Aernouts uit Kalmthout en in eigendom van Jef Meyvis uit Hoogstraten.

Remi Snoeys was jaren een van de de drijvende achter de opstart van de ponywerking in LRV. In 1975 stond hij mee aan de wieg van de oprichting van de Belgische Rijpony en was zowel provinciaal als nationaal voorzitter. Ook nu is hij nog steeds een van de stille werkers in het belang van de verenigingen.

Auteur: Kris
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Lode Brondeel en Nabor