Nieuwsoverzicht

Nationaal

Oost-Vlaams indoorkampioenschap voor pony’s in 'speciaal' kader Flanders Horse Expo

26 februari 2018

Het Oost-Vlaams indoorkampioenschap voor de pony’s wordt in het speciale kader van Flanders Horse Expo te Gent verreden. Een wedstrijd met allure dus en dat maakt het kampioenschap nog net dat tikkeltje specialer.

Twee combinaties sprongen naar de barrage van de klasse D-Midden. Luka Roman van LRV Bassevelde sprong met Orchid’s Mila (v. Orchid’s Cestani) naar de eerste plaats. Laura Raemdonck van LRV Moerzeke en haar Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve) pakte zilver, voor Chloé De Wilde (LRV Bassevelde) met Roxanne. Het stijlrijden kreeg net hetzelfde podium als de Barema-A-wedstrijd.

In de klasse B-Licht was Brent De Schrijver van LRV Maldegem de snelste foutloze in een barrage met drie kandidaten. Hij won met zijn pony Obelix voor Delphine Van Hecke (LRV Waasmunster) met Prins en Naomi De Conninck (LRV Eksaarde Doorslaar) met Jessie (v. Ten Ankers Bileander). In het stijlrijden was Brent opnieuw de sterkste. Hij won voor Naomie en Delphine.

In reeks D-Licht was het goud in de barema-A voor Veronique D’Hooghe van LRV Sint-Gillis-Waas met Vasco van ter Pamelen (v. Rusty). In de stijlwedstrijd was er goud voor Yenthe Oste (LRV Sinaai) met Kwinto van de Rechri (v. Geronimo van de Mispelaere). In de klasse C-Licht was er winst voor Rania Dindane (LRV Sinaai) met Rob Roy (v. Fronarth Robben). Het stijlrijden was voor Fréderique van het Overlege Goed (v. Shinning Starr Aristo). Alle resultaten: www.equester.be – foto: www.caremans.com

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Luka Roman