Nieuwsoverzicht

Nationaal

Spannende Antwerpse Provinciale LRV-Indoorkampioenschappen

26 februari 2018

De ponyamazones grepen de macht tijdens de Provinciale LRV-Indoorkampioenschappen in Hippisch Centrum Moervelden te Ranst afgelopen weekend.

Tien combinaties sprongen naar de barrage van de klasse D-Midden. Daarvan bleven er vijf foutloos. Emma Van Doorslaer (foto) van LRV Pulderbos en haar Ottawa v/h Verbrandgoed (v. Cadet) was een tikkeltje sneller van Lexi Renders van LRV Koningshooikt (Don’t Think Twice). Marie Moortgat (LRV Broechem) zorgde er met haar Mirrellahens (v. Ive van de Delthoeve) voor dat het podium van de hoogste springreeks volledig door amazones werd ingenomen. Jo Verstappen (LRV Bevel) sprong naar de vierde plaats. De vijfde plaats was voor Maxine Verstrepen (LRV Herenthout).

Mirthe Van Dijck van LRV Rijkevorsel en haar Primeur van de Delthoeve (v. Berktzicht Jekilja) sprongen naar de eerste plaats in het stijlrijden. Lynn De Vylder (LRV Overbroek) pakte met Luca zilver voor Jo Verstappen (LRV Bevel) met Evenboer’s Denny (v. Berhof’s Higgledy).

In de klasse C-Midden gingen twee combinaties naar de barrage. Emilie Moris van LRV Itegem was drie seconden sneller met haar Pretty Dream van de Bartvelden (v. Principal Dream v/d Delthoeve). Olivia Vranken (LRV Itegem) reed naar de tweede plaats met Maestro van de Laak (v. Leandros Sirik). Catherine Spits (LRV Koningshooikt) pakte met Wolf brons. Olivia Vranken van LRV Itegem won het stijlrijden voor haar clubgenote Lize Fockaert met Pink Lady (v. Oosterbroek François). Jens De Clerq (LRV Broechem) en Lasione van stal “D” Hoeve (Vino H) reden naar de derde plaats.

In de reeks B-Licht sprongen 16 combinaties naar de barrage. Daarvan bleven er negen foutloos. De snelste van die negen was Jens De Clerq van LRV Broechem met Kileander vd Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander). Roos Notelle (LRV Westerlo) reed naar de tweede plaats met Farina voor Lio De Cock (LRV Herenthout) en Queeny van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Florian Van Bylen (LRV Westerlo) en Quarqui pakten plaats vier, voor Leonie Vanderbruggen (LRV Wuustwezel) met Mr. Peanuts (v. Jaccodi’s Anja’s Adino). Ook in het stijlrijden ging het provinciale erelint naar Jens De Clerq met Kileander vd Sparappelhoeve. Leonie Vanderbruggen (Mr. Peanuts) kreeg een tweede plaats toebedeeld, voor Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) met De heem’s Claudia (v. Skellron Benedict H).

In de klasse C-Licht was er goud in de Barema-A voor Liesl Heylen (LRV Herenthout) met Twix. Het stijlrijden ging naar Jonas Van Dijck (LRV Broechem) met Cassius D.J. (v. Calimero).

In de klasse D-Licht was er Barema-A-goud voor Merel Braspenning (LRV Wortel) met Parco van ’t Hollandhof (v. Berktzicht Jekilja). Het stijlrijden was voor Axl Van Deynze (LRV Broechem) met Joly’s Condor.

Alle resultaten: www.equester.be - foto: www.caremans.com 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Emma Van Doorslaer