Nieuwsoverzicht

Antwerpen

Dirk Vinckx wint Z-Indoor te Brecht - selectie Z online!

05 februari 2018

Vinckx D-WAAS15Y138Op zondag 4 maart 2018, vindt de Provinciale Spring-indoor van LRV Antwerpen plaats in Hippisch Centrum De Moervelden te Broechem. De selecties voor de hoogste springklasse Zwaar, kunnen na de tweede Z-Indoor van het afgelopen weekend gemaakt worden. De overige reeksen Licht en Midden kunnen zich via de gewestelijke indoorwedstrijden kwalificeren.

In de klasse Zwaar sprongen 29 van de 79 gestarte combinaties een foutloze basisomloop. Na de tweede basisomloop, bleven nog elf combinaties over voor de barrage. In die barrage probeerde Vincent Van De Poel (LRV Mol Achterbos) zichzelf een vroeg verjaardagscadeau te doen met Jaros vh Gestelhof). Een communicatiefout op de voorlaatste hindernis deed hem de das om. Uiteindelijk bleven zes combinaties foutloos. Dirk Vinckx (LRV Meer) was met zijn Equiline van de Marsweg ((v. Action Breaker) de snelste. Kris Aernouts (LRV Rijkevorsel) reed de merrie Icebreaker vh Klaterven (v. Emilion), naar de tweede plaats, voor de eerste amazone uit het grote deelnemersveld, Sofie Janssens (LRV Merksplas). Tom Stoffelen (LRV Minderhout) reed Casme VDB Z naar de vierde plaats voor Sebastian De Beukelaer (LRV Schoonbroek) met zijn zelfgefokte Kylena van de Wolfskooi (v. Thunder van de Zuuthoeve).

In de klasse Midden bleven 12 combinaties foutloos in een zogenaamde ‘twee fasen special’ wedstrijd. Sebastian De Beukelaer won met Curiosa van Silko (v. Cumano), gefokt bij Walter Coppens in Elewijt. Nick Van De Mierop (LRV Rijkevorsel) pakte knap zilver met Kyara voor Hans Tuyteleers (LRV Kontich) en zijn zelfgefokte Leni (v. Codex).

Deel dit bericht: