Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nabor Cup 2018 op 24 februari te Ranst

11 januari 2018

Naamloos

Naar jaarlijkse traditie wordt in 2018 opnieuw de Nabor Cup georganiseerd, ondertussen reeds de 15e editie. De Nabor Cup vindt plaats op zaterdag 24 februari 2018 te Ranst. 

Graag geven wij U hierbij de nodige informatie over deze wedstrijd van afstammelingen van ponyhengsten, vergelijkbaar met de Darco-Cup voor de paarden.  Voor deze wedstrijd kan men teams van 3 nakomelingen van dezelfde BRp-gekeurde of 3 BRp-geboren nakomelingen van dezelfde niet-BRp-hengstinschrijven. Ook de BRP opgenomen merries en dekhengsten kunnen in aanmerking komen. Zij worden onderverdeeld in de stokmaatcategorieën van de BRp-stamboekwerking:

 

-          kleine maat (pony’s kleiner dan 1.32m) springen parcours van 60 – 70 – 80 cm

-          grote maat (pony’s van 1.32m of groter) springen parcours van 80 – 90 – 100cm

Diegene die de equipe aanmeldt, en dat kan in principe iedereen, bepaalt zelf welke ponycombinatie welk parcours springt.

 Wedstrijd

Het is een barema A-wedstrijd, waarbij een eventuele barrage voor de eerste plaats de drie combinaties opnieuw in het parcours komen.

  • Om de wedstrijd vlot te kunnen laten verlopen mag een ruiter maximum 2 pony’s per team rijden en maximum in 3 teams deelnemen. Verder wordt er volgens de LRV-reglementen gereden.
  • Dit jaar zal deze wedstrijd doorgaan op zaterdag 24 februari 2018 (waarbij er vermoedelijk omstreeks 10.00 uur zal gestart worden met de pony’s kleine maat) in de Moervelden te Ranst.
  • Deelnemers dienen zich voor aanvang van de wedstrijd ter plaatse aan te melden, en ontvangen dan een aandenken.
  • Opgelet: met B-pony's kan enkel deelgenomen worden, door ponyruiters tot en met 12 jaar.

Lijsten:

 

Deel dit bericht: