Nieuwsoverzicht

Nationaal

AVEVE Eventing Cup LRV Grobbendonk: Tweede zege op rij voor Luc Boonen - Mirthe Van Dijck wint reeks 5

18 oktober 2017

mirtheIn Grobbendonk pakte Luc Boonen (LRV Geel ten Aard) zijn tweede zege van het lopende LRV-eventingseizoen in de Z-reeks. Hij kwam met Addo als derde uit de dressuur, maar maakte twee plaatsen goed, dankzij een foutloze cross-country en één fout bij het springen. De tweede plaats was voor Thomas Smeyers van de organiserende vereniging Grobbendonk met Indezz (v. Washington DC Heldenlaan). Hij kwam als leider uit de dressuur maar twee springfouten leverden hem uiteindelijk zilver op. De derde plaats in een zonovergoten Grobbendonk was voor Tim Ooms (LRV Mol Achterbos) met Kyba van de Jomaheide (v. Cassanova).

In de klasse Midden stond na dressuur, cross-country- en springparcours en ex aequo op het bord. Zowel Yarno Geeroms (LRV Haaltert) met Uniforma Z (v. Uniform) als Calle Poelmans (LRV Vorselaar) met Inch van het Strateneinde kwamen met een score van 34,80 ptn. aan de finish. De derde plaats ging naar Karin Donckers (LRV Minderhout) met Leipheimer van ’t Verahof (v. Vigo d’ Arsouilles).

In de klasse Licht was er goud voor Gauke Simons (LRV Wuustwezel), Karin Donckers en Pieter De Gussemé (LRV Meldert).

In de hoogste ponyreeks (5) kwamen acht combinaties aan de start, de zege ging naar LRV Rijkevorsel en Mirthe Van Dijck (foto) met haar Lars (v. Le Matslo). Jef Sutherland (LRV Broechem) en Espoir (v. Ten Ankers Jerolianca) reden naar een knappe tweede plaats, voor Lissa Van Mulders (LRV Galmaarden) en haar Nonstop. In reeks 4 was er goud voor Amber De Vriendt (LRV Kerksken) met Lotus en Seppe Heylen (LRV Herenthout) met Red Star Drum van het Juxschot.

Resultaten: www.equester.be - rubriek 'wedstrijden' - foto: www.hippofoto.be

Deel dit bericht: