Nieuwsoverzicht

Nationaal

AVEVE Eventing Cup: Luc Boonen wint klasse Zwaar in Merksplas

09 oktober 2017

luc-boonenLuc Boonen is de eerste winnaar in de Z-reeks van het LRV-eventing-seizoen 2017-2018. Hij kwam in Merksplas gedeeld als derde uit de dressuur maar bleef in de cross-country zonder hinderis- en tijdsfouten en ook in de afsluitende jumping reed de ruiter van LRV Geel ten Aard naar een foutloos parcours. Het leverde hem een knappe eerste plaats op.  Voor de huidige nummer 10 op de wereldranglijst eventing, Karin Donckers met Un Amour de Texo (v. L’Amour du Bois). Sven Grouwels van LRV Langdorp en zijn Fenner (v. Randel Z) reed de derde plaats voor de plaatselijke amazone Michelle Malisart van LRV Merksplas met Halla (v. Muscaris d’Ariel). Tim Ooms van LRV Mol Achterbos en zijn Equina van de Buitenheide (v. Quintus) reed naar de vijfde plaats in deze sterk bezette reeks.

In ring 2 van de klasse Midden zette Alexandra Vandamme met Kings Golden Cruise (v. Cruise On) een sterke dressuurproef neer. Ze kreeg in de cross-country dan wel 0.8 strafpunten voor een lichte tijsdoverschrijding. De winst voor de amazone van LRV Minderhout, kwam niet meer in gedrang. De tweede plaats ging naar Koenraad Lauwereys van LRV Vollezele met La Luna (v. Chacco-Blue). Thomas Smeyers van LRV Grobbendonk en Kulderzipke van ’t Kerstenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) pakten een derde plaats.

In ring 3 van de klasse Midden was het goud voor Kristof Verlinden van LRV Bassevelde met Kito vd Withoeve (v. Enrico v/d Withoeve). Mathias Naert van LRV Gavere reed naar zilver met Fiocco van ’t Spoel (v. Escuro) voor Lore Leemans van LRV Weelde Ravels met Calipso vh Bogertje (v. Johnson). 

In de klasse Licht was er goud voor Nathalie Verhoeven (Ukinal van de Burcht) van LRV Minderhout, Pieter De Gussemé (Elastica van de Haringslede) van LRV Meldert en de broers Frederik Smet (Flint) en Ronny Smet (Messie vh Eikelhof) van LRV Kieldrecht-Vrasene.

Mirthe Van Dijck wint reeks 5 bij de pony's

In de hoogste ponyreeks was er een gouden medaille voor Mirthe Van Dijck van LRV Rijkevorsel met Lars (v. Le Matslo). Mirthe en Lars legden de basis van hun zege in een bijzonder sterke dressuurproef. Baptist Petillion van LRV Izegem en Irco reden naar de tweede plaats voor Louise Van Dijck van LRV Gierle met Gasmann “B” van het Juxschot (v. Benneton). Jef Sutherland (LRV Broechem) en Espoir (v. Ten Ankers Jerrolianca) plaatsten zich op vier voor Bo Goeman van LRV Gavere met Orchid’s Giovanni (v. Kwaliteit).

 

 

 

 

Deel dit bericht: