Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationaal Ruitertornooi 2017: G-Wedstrijden - Tuigpaarden - Mennen

02 oktober 2017

eddy-loos-2017Het Nationaal Ruitertornooi van LRV is meer dan alleen maar dressuur en springen. De mooie terreinen in Kersbeek-Miskom deden afgelopen zondag ook dienst als wedstrijdterreinen voor het G-paardrijden. Voor een wedstrijd tuigpaarden en voor LRV-Menwedstrijden.

 

G-wedstrijden

In de hoogste reeks van de G-dressuur ging de gouden medaille naar Eddy Loos (foto) met zij paard Vanquer.  In ‘proef 5’ mocht Julie Van Roy van LRV Gierle op het hoogste trapje van het podium na haar dressuurproef met Rytmical Z.  In ‘proef 4’ was Nienke Mondelaers (’t Perdje/ LRV Hasselt) de beste met haar Witse.  Erik Keysers  (Zart goor) won ‘proef 3’‘Proef 2’ ging naar Lothar Willems van LRV Schaffen met Erinja.  ‘Proef 2’ wordt in stap afgelegd.  In ‘proef 3 en 4’ wordt draf gevraagd. In ‘proef 5 en 6’ komt daar ook galop bij.

Tuigpaardwedstrijd

jozef-van-ascheDe tuigpaardwedstrijd werd gewonnen door Jozef Van Assche uit Oppuurs (foto)  met zijn zwarte merrie Hiandra. Jozef won ook al op het provinciaal kampioenschap te Bassevelde en won het afgelopen seizoen op verschillende ruitertornooien.  Mike Smeulders en Biantha-J pakten zilver, voor Paul Bovry met Dirona. Dirk Jaques en Emir volgden op de vierde plaats voor Herman De Backer met Ultra. 

Menwedstrijden (dressuur + vaardigheid)

De reeks Enkelspan-paard klasse Midden was voor Guy Daems van LRV Antwerpse Menners. In de reeks Dubbelspan klasse Licht,  was Stefaan Martens van LRV West-Vlaamse Menners de beste. In de reeks vierspan ging de titel en het erelint naar Marianne Van Lomberghen van LRV Oost-Vlaamse Menners.

Klik hier voor de resultaten

Deel dit bericht: