Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV kent zijn Nationale Ponykampioenen na zonovergoten Nationaal LRV-ponytornooi

25 september 2017

marc vanhoegaerden“Het weer maakt 80% van je tornooi.” Zei een tevreden LRV-Kester-commandant Mark Van Hoegaerden tijdens de barrage van één van de springwedstrijden. Klopt! Maar de 'combinatie van een duizendpoot en een nachtvlinder' – Mark spendeerde,  net als zoveel Heideruiters al zijn vrije tijd van de laatste weken op de Kesterheide - vergat in al zijn bescheidenheid te vermelden dat LRV Kester een prima organisatie neerzette, waardoor het Nationaal Ponytornooi van 2017 als meer dan 100% geslaagd in de LRV-geschiedenis gaat. 

Drie Antwerpse ponyclubs kampten over om de nationale titel in de hoogste reeks groepsdressuur – klasse Midden. LRV Oud-Turnhout reed dankzij twee knappe proeven naar eindwinst voor LRV Herenthout en LRV Broechem.

In de klasse Licht was er goud voor LRV Gierle.
De Kür op Muziek voor viertallen ging naar LRV De Leieruiters uit het West-Vlaamse Oeselgem voor LRV Hamont en LRV Vechmaal.

oud-turnhout edited


elise-vandenbranden editedIn de springklasse D-Midden gingen acht combinaties naar de barrage. Alleen Elise Van Den Branden (foto) van LRV Sinaai en haar Bonheur (v. Polsburry Pajero), kon foutloos blijven. Het leverde Elise meteen haar allereerste nationale titel in de hoogste LRV-reeks op.

Vooral de Horseman-oxer, de eerste hindernis in de barrage, en de Woodyfence-rechte bleken struikelblokken in de barrage. Dat was ook zo voor Emma Van Doorslaer van LRV Pulderbos met Ottawa vh Verbrandgoed (v. Cadet) en Nicolas van De Pol van LRV Poppel met Orchid’s Diva (v. Kanshebber).
Lize Fockaert (LRV Itegem) reed naar de vierde plaats met New Princess van het Rozendaelhof. Dries Vanthienen (LRV Vissenaken-Glabbeek) pakte plaats vijf voor Aaron Tijskens (LRV Bocholt), Ann-Sophie Noppe (LRV Ardooie) en Nicolas Van De Pol (LRV Poppel).

In de stijspringwedstrijd was het goud en het nationale erelint voor Thijs Bernaerts van LRV Hechtel met zijn Ilias van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve) voor  Aaron Tijskens van LRV Bocholt en Dries Vanthienen van LRV Vissenaken-Glabbeek.

lotje-vanhees1In de klasse C-Midden sprongen zes kandidaten naar de barrage. Drie combinaties bleven foutloos. Vic De Plecker van LRV Merchtem lukte zelfs twee keer in een foutloze barragerit met respectievelijk Donita van den Ham en Limoges ter Dolen. Maar het was uiteindelijk Lotje Van Hees van LRV Pulderbos met haar Fokkerhutte Belle (v. Kantje’s Ronaldo) die foutloos bleef in een nog snellere tijd. Het leverde haar meteen eeuwige roem en het felbegeerde erelint op. Je zou voor minder gaan stralen en genieten in de ereronde.

Hanne Van Hoeck van LRV Sint-Lenaerts en Summer reden naar plaats vier, voor Lotte Buntinx van LRV Opoeteren met Albrecht’s Hoeve Rian.

vic-de-plecker editedWat Vic De Plecker in de barema-A net niet lukte, lukte hem wel in het stijlrijden. Plaats 1 en twee gingen naar Vic. Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve) reed hij naar de eerste paats. Met Donita van den Ham reed hij naar het zilver. Met de bronzen medaille voor Lente Dierickx (LRV Opwijk) en haar Ilona van de Bochten, kleurde het podium volledig Brabants.

In de klasse B-Licht gingen exact 20 combinaties naar de tweede fase. Dries Vranken van LRV Vlijtingen, was de allersnelste met Spirit voor de provinciale kampioen van LRV Antwerpen, Caroline Van Rossum met Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Lien De Dycker van LRV Vissenaken-Glabbeek sprong naar brons met haar Ten Ankers Freeanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom), voor Evelyne Franken van LRV Wuustwezel en Vicky Wijnen van LRV Oud-Turnhout.

Lien De Dycker reed met haar Ten Ankers Freeanca naar een nationale titel in het stijlrijden. Catherine Spits van LRV Koningshooikt en Fair Faith (v. Casperhof’s Eddy) sprongen met stijl naar zilver. Caroline Van Rossum en Oilily van het Rozendaelhof pakten brons in deze kampioenschapsreeks.

bo-vangansen editedOok in de individuele dressuurwedstrijden, werd er sterk gereden. In de hoogste reeks D-Licht 2 was de nationale titel voor LRV Broechem en Bo Van Gansen (foto links) met Anjershof Nikki (v. Anjershof Rocky). Julie Vangeloven (LRV Ophoven) en Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo) reden naar een knappe tweede plaats voor Marli Cooremans (LRV Oud-Turnhout) met Hoppenhof’s Sjors (v. Hoppenhof’s Schardon). Luna Dervaux (LRV Maarkedal) pakte een vierde plaats voor Joke Vanhove (LRV Sinaai).


marie-vervlietIn de klasse C-Licht 2 won Marie Vervliet (LRV Sint-Joris Winge) met Café au Lait (v. Cappuccino) voor Jef Sutherland van LRV Broechem met Janos en Tove Vercauteren (LRV Sinaai) met Stormwind.

In de klasse B-Licht 1 won Emilie Herweyers (LRV Sinaai) nationaal emiliegoud met Joli. Lotte Allard (LRV Vissenaken-Glabbeek) pakte zilver met Wolfgang Amadeus van de Poppelaere. In de reeks AB2 was er goud voor Floor De Wittevan LRV Lokeren Heiende met Beau. In de reeks aB1 voor de allerkleinste pony’s ging het erelint naar Mirthe Masure van LRV Wuustwezel met Kmurthe.

De ponyspelen gingen net als de groepsdressuur naar LRV Oud-Turnhout.  

Alle resultaten: www.equester.be  – Foto’s: www.paardenfotograaf.be 

Deel dit bericht: