Nieuwsoverzicht

Nationaal

Sterke Provinciale Ponykampioenen in LRV Limburg

20 september 2017

LRV Bree en LRV Grote Brogel organiseerden afgelopen zaterdag het Provinciaal LRV-Ponykampioenschap van LRV Limburg. De verschillende kampioenschappen leverde sterke kampioenen op die samen met vele anderen, de Limburgse eer zullen verdedigen op het Nationaal Ponytornooi te Kester op zondag 24 september 2017.

PROV PT limburg laureaten

In de hoogste reeks van de groepsdressuur was er een spannende strijd tussen LRV Vlijtingen en LRV Peer. Uiteindelijk kon LRV Peer met 1 (!) puntje verschil winnen van LRV Vlijtingen. In de klasse Licht was er dan weer goud voor LRV Bocholt.

In de klasse D-Midden sprongen slechts twee combinaties naar de barrage. Daarin kon Thijs Bernaerts (LRV Hechtel) met Ilias van de Vonelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve) foutloos blijven. Voor Aaron Thijskens (LRV Bocholt) lukte dat niet met zijn Ella de L’Huitrell. Hij moest tevreden zijn met zilver, maar pakte wel de provinciale titel in het stijlspringen. In de klasse C-Midden was de zege in het stijlrijden en de Barema-A voor Ylona Thijs (LRV Vlijtingen) met Quintana F (v. Heerbaan’s Falco). In de klasse B-Licht reden combinaties een tweede fase. Vier bleven foutloos. De snelste van die vier was Elise Ceyssens (LRV Meeuwen) met Badshot Rosina (v. Fairywood Masterpiece). In het stijlrijden ging het goud naar Lotte Panis en haar Paddington’s ‘O Malley (v. v. Marits Mystique).

In de klasse D-Licht 2 ging het goud naar Julie Vangeloven van LRV Ophoven met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo). Een stokmaat kleiner (C-Licht 2), was er een tweede provinciale titel voor Julie Ceyssens en Kontessa “E” van het Juxschot (v. Eternity van de N. Ranch). In de klasse B-Licht 1 won Lotte Panis (LRV Hoeselt) haar tweede erelint van de dag. Ze won met Cillaarshoek Apart (v. De Vriesjes Mitch).

Alle resultaten : www.equester.be - foto: Linda Vangansewinkel

Deel dit bericht: