Nieuwsoverzicht

Nationaal

Birgit Ceuleers (ZZ), Ben Thiry (Z) en LRV Tienen zijn nieuwe Brabantse LRV-Kampioenen

18 september 2017

ben-thiry-caretanobirgitLRV Kester ging vorig jaar het ambitieuze engagement aan om zowel de Provinciale LRV-Kampioenschappen van LRV Brabant, als de Nationale LRV-Kampioenschappen bij de pony's te organiseren.

In het eerste deel van hun opdracht slaagden de Heideruiters uit Kester alvast met brio. Volgende week zondag (24/9/2017) komen pony's en hun ruitertjes / amazones en supporters uit heel Vlaanderen naar de Kesterheide afgezakt voor het Nationaal Ponytornooi 2017. U bent alvast van harte welkom in Kester.

 

Ben Thiry wint klasse Zwaar

In de klasse Zwaar sprongen zes combinaties na twee foutloze omlopen, naar de barrage. Een derde keer foutloos blijven, lukte in de barrage voor geen van de zes combinaties meer. Vier combinaties kregen één fout. De snelste, en de nieuwe provinciale kampioen van LRV Brabant was Ben Thiry (foto bovenaan-links) van LRV Orsmaal met Caretano Girl Z (v. Caretano). Na Schaffen 2012 en Gelrode 2014 is dit de derde provinciale titel voor Ben Thiry en zijn Caretano Girl Z. Carlo Bruyninckx (LRV Bekkevoort) en Irish van ’t Elzenhout (v. Apollo van het Lindebos) reden naar een tweede plaats voor Jeroen Van Damme (LRV Opwijk) met Hoela Hoep van ’t Hof van Payz (v. Contact van de Heffinck). Ben Thiry plaatste zijn tweede troef Cadis Z (v. Candillo Z) op de vierde plaats. Celien Meert (Calypso – v. Parco) van LRV Gooik pakte een vijfde plaats en belangrijke selectiepunten voor het Nationaal Ruitertornooi op 1 oktober te Vissenaken-Glabbeek. De zesde plaats was voor Leslie Van Hamme (June VHMSL –v. Winningmood van de Arenberg).

In de klasse Midden vochten twee combinaties om te titel in de barrage. Hans De Ridder (foto) (LRV Opwijk) en zijn Jelco van ’t Farsenhoven (v. Vivaldy du Seigneur) bleven foutloos, Ineke Artoos (LRV Lubbeek) was sneller maar ze kreeg met Why-Me (v. Querelle) een fout. In de klasse Licht was het erelint voor Simon Deruyter van LRV Wambeek met Liandor v/h Westhof – Wandor van de Mispelaere D’10.

Birgit Ceuleers Provinciaal Kampioen in klasse ZZ

In de Individuele dressuur reed Birgit Ceuleers (foto rechts-bovenaan) (LRV Kortenaken) naar een eerste plaats. Ze stond bij de twee jury’s aan de bovenaan met haar Dodena (v. Vivaldo). Sofie Vergaelen van LRV Meise-Wolvertem reed Don Joaquino Ballante (v. Dancier) naar het zilver voor Steve Van Bambost (LRV Zoutleeuw) met Suave SvB (v. Sorento). In de klasse Zwaar 2 reed Inge Vandael (foto onderaan) van de organiserende vereniging Kester naar haar eerste provinciale titel in deze dressuurklasse. Ook in deze ring zaten de twee jury’s op één lijn. Inge en haar Umaik-TL (v. Metall) stonden bij de twee jury’s bovenaan, voor Sara Nagels van LRV Geetbets met Endesi (v. San Remo). Nele Van Den Bogaert (LRV Haacht) reed naar brons met Coco Chanel (v. Vivaldi). In de klasse Zwaar 1 was er goud Wim Grauwels van LRV Tienen met Quarterback van de Kempenhoeve (v. Quarterback).

LRV Tienen Kampioen in klasse Zwaar A

In de hoogste klasse (ZA) van de groepsdressuur gaat LRV Tienen naar het Nationaal Ruitertornooi als Provinciale Kampioen. LRV Vissenaken-Glabbeek reed naar zilver voor LRV Asse. In de hoogste reeks van de viertallen was er goud voor LRV Vissenaken-Glabbeek.

Alle resultaten: www.equester.be - rubriek 'wedstrijden' - foto's: www.caremans.com en privé-collectie

Deel dit bericht: