Nieuwsoverzicht

Nationaal

Bassevelde: Amber Goethals, Katrijn Verlinden en LRV Waasmunster zijn Provinciaal Kampioen in LRV Oost-Vlaanderen

11 september 2017

amber-isauraOp het Provinciaal LRV-Kampioenschap van LRV Oost-Vlaanderen gingen zes combinaties na twee foutloze basisomlopen naar de barrage. Twee van de zes gelukkigen konden ook daarin foutloos blijven. Amber Goethals van de organiserende vereniging LRV Bassevelde en haar Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II) was 5 seconden sneller dan haar eerste achtervolgster en dat betekende meteen feest in Bassevelde. Marijke Van Eynde (LRV Moerbeke Waas) pakte dankzij haar foutloze barragerit met Dancing Queen van ’t Meulenhof  (v. Kashmir van Schuttershof) een zilveren medaille en belangrijke selectiepunten. Gert Geeroms van LRV Kerksken en Attentive G&G Z (v. Argentinus) kreeg één fout in de barrage. Goed voor een derde plaats. Philip Poppe (LRV Sinaai) met Taranca P (v. Taran de la Pomme) reed naar plaats vier. Bart Temmerman (LRV Kalken) - Fiana (v. Zirocco Blue VDL) en Joachim Clompen (LRV Haaltert) met zijn (eventing)paard Chirana Z (v. Coriano) volgden op de plaatsen vijf en zes.

In de klasse Midden was de titel voor Steven Verwaeren (LRV Appels) metcLavendel van ’t Zand. In Licht won Dries Van Meervenne (LRV Sint-Niklaas), provinciaal goud met F-La Vie van de Elshoeve (v. C-Igmar).

Katrijn Verlinden sterk in ZZ

katrijn-basseveldeIn de hoogste klasse van de individuele dressuur (ZZ) bevestigde Katrijn Verlinden (LRV Lotenhulle) haar bijzonder sterke seizoen met Evaristo-Biolley (v. Rosario). Ze won voor Eddy De Baets van LRV Bassevelde met Athello (v. Contango) en Sig Van Eygen (LRV Bazel) met Bambridge van de Kempenhoeve (v. Royal Diamond). In de klasse Zwaar 2 was er goud voor Charlotte De Roeck (LRV Moerbeke-Waas) met Reine d’Or (v. Romanov Blue). In de reeks Zwaar 1 ging het goud naar Annelies Coppieters (LRV Lochristi) met Ciska (v. Ahoy). In de hoogste reeks van de groepsdressuur (ZA) zal LRV Waasmunster de Oost-Vlaamse eer als Provinciaal Kampioen verdedigen op het Nationaal Ruitertornooi van LRV Vissenaken-Glabbeek op zondag 1 oktober.

Alle resultaten komen online via www.equester.be - foto's: Dirk Caremans - www.hippofoto.be en privé-collectie

Deel dit bericht: